18.4 C
London
Monday, June 27, 2022
18.4 C
London
Monday, June 27, 2022

Un român mutat în Marea Britanie explică protestele antiguvernamental (Efectul #REZIST)

Bogdan Alexe este un vlogger de 27 de ani care locuiește în Marea Britanie. În contextul manifestațiilor antiguvernamentale de amploare din România, el a creat un filmuleț de aproape 10 minute, în limba engleză, în care explică internauților mobilizarea de amploare din țara noastră, incluzând câteva dintre cele mai emblematice momente ale manifestațiilor care au început în urmă cu 17 zile.

Manifestațiile durează de mai mult de o săptămână, însă atunci când au început, eu mă aflam în Londra. Astăzi suntem într-o zi de miercuri, a doua zi după “”marțea neagră”” în care România a intrat în istorie pentru modificările legislative pe care probabil le-ați tot văzut pe Facebook, dacă aveți prieteni din România. În alte cuvinte, Guvernul a decis să se cam facă imun la anumit infracțiuni”, povestește vloggerul român, la începutul filmulețului.

Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu nu numai că refuză să plece de la butoanele puterii, au trecut la hărțuirea celor care le cer demisiile în protestul #rezist. Este o reacție care denotă, din nou, instinctele totalitare ale grupării care controlează acum România.

- Advertisement -

El continuă precizând că a mers în vizită în clădira Global Radio, unde a vorbit despre situația din țara noastră. „Au fost foarte solidari”, scrie el.

Am primit mesaje de la prieteni români care locuiesc aici care i-au spus: <<cum de ești în Londra și nu mergi la proteste>>. Nu încerc să fiu nepoliticos cu privire la întreaga situație. Mă scoate din sărite”, mai spune vloggerul român, în filmuleț.

Filmulețul continuă cu o serie de imagini în care apar zeci de români care trăiesc în Londra și care s-au adunat în apropiere de Hyde Park Corner, în semn de solidaritate cu situația din țară. „În democrație, hoții stau la pușcărie”, strigă ei.

Ministrul de stat pentru Afaceri Europene în Ministerul german al Afacerilor Externe, Michael Roth, a declarat, pentru publicaţia Welt, că “integrarea Romaniei (in UE) n-a fost o greşeală“.

Am decis să mă implic mai mult. A trecut o săptămână. Timpul trece repede în acest video, dar protestele în România continuă, astfel că s-a ajuns la 600.000 de persoane, care manifestează în continuare. Așa că am decis să devin mai implicat. Astfel, sunt în aeroport și mă duc în România pentru o săptămână”, povestește Bogdan Alexe, înainte să urce în avion.

Filmulețul continuă cu sosirea sa în România. Astfel, el prezintă imagini din aeroport, cu zăpadaă, cât și cu persoanele care s-au adunat în fața Guvernului. „Este 3PM și protestatarii încep să apară”.

În filmuleț, vloggerul include cele mai emblematice momente ale manfestațiilor: imaginea simbol din Piața Victoriei, unde peste 100.000 de persoane au aprins lanternele telefoanelor în același timp, proiecțiile de pe clădirile din jur, oamenii care cântă, la unison, imnul național.

Când vine vorba de protestle politice din țară, ne vine în gând revoluția din 1989, care a marcat căderea regimului comunist și a lui Nicolae Ceaușescu”, spune tânărul, care se află în Piața Victoriei, alături de o prezentatoare de la Radioul Public.

Filmulețul se încheie în mijlocul mulțimii adunată la Palatul Victoria, care strigă: „Hoții!”, „Hoții!”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: