18 C
London
Friday, July 1, 2022
18 C
London
Friday, July 1, 2022

Un român încerca să expedieze în Jamaica o masina de lux furata

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanţa un autoturism de lux marca BMW, declarat furat de autorităţile din Marea Britanie, pe care un cetăţean român încerca să-l expedieze în Jamaica într-un container.

Astfel, ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa, în cooperare cu poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat, în trafic, în zona porţii de acces numarul 7 în Portul Constanţa, un autoturism marca BMW model 640d, înmatriculat în R. Bulgaria, despre care deţineau informaţii că este căutat în vederea confiscării.

- Advertisement -

Verificările au stabilit că autoturismul în cauză, condus de cetăţeanul român T.P. Nicolae, în vârstă de 33 de ani, domiciliat în Bucureşti, fusese declarat ca fiind furat de autorităţile din Marea Britanie, din data de 29.01.2015.

[pull_quote_center]Şoferul autoturismului a declarat că autoturismul îi aparţine, l-a cumpărat de la un cetăţean bulgar şi nu are cunoştinţă despre faptul că acesta figurează ca fiind furat.[/pull_quote_center]

Din cercetări a rezultat faptul că persoana în cauză intenţiona să expedieze autoturismul în Jamaica, în sistem containerizat.

Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 58.000 de euro, la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „paticipaţie improprie la folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale falsifiate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 52, alin. 3 din Noul Cod Vamal.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: