1 C
London
Tuesday, January 18, 2022
1 C
London
Tuesday, January 18, 2022

Un roman fura în Marea Britanie, cumpăra maşini şi face accidente in Romania

Un cunoscut interlop buzoian în vârstă de 37 de ani a fost reţinut, după ce, timp de câţiva ani, a comis mai multe furturi în Marea Britanie, iar cu banii obţinuţi şi-a cumpărat maşini pe care le-a adus în ţară, unde a provocat accidente rutiere, însuşindu-şi ulterior banii din asigurări.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2013, bărbatul de 37 de ani, un interlop din Buzău cunoscut sub numele de Vadar şi care fusese eliberat dintr-un penitenciar din România în 2012, unde fusese închis pentru proxenetism, a comis mai multe furturi în societăţi comerciale din Marea Britanie, iar cu banii astfel obţinuţi a achiziţionat trei autoturisme de diferite mărci, pe care le-a trimis în ţară

Pe teritoriul României, în perioada 2012 – 2014, bărbatul, personal sau prin interpuşi, a provocat mai multe accidente în urma cărora şi-a însuşit peste 36.000 de lei din asigurări.

- Advertisement -

Conform anchetatorilor, bărbatul ar fi comis cel puţin opt accidente rutiere, patru dintre ele fiind probate până în prezent. Potrivit sursei citate, din gruparea infracţională făceau parte bărbatul de 37 de ani, soţia sa, în vârstă de 30 de ani, precum şi alţi trei bărbaţi, toţi din Buzău. Practic, se urcau la volan şi provocau accidente, acroşând în mod intenţionat autoturisme aflate în trafic. Ulterior, cei doi şoferi mergeau la firma de asigurări, iar buzoianul încasa banii din asigurare.

[pull_quote_center]În urma probatoriului administrat, în cauză s-a stabilit că în perioada 2012 – 2013, un buzoian în vârstă de 37 de ani a efectuat activităţi infracţionale multiple pe teritoriul Marii Britanii de pe urma cărora a dobândit trei autoturisme de diferite mărci, cărora le-a ascuns adevărata natură şi provenienţă, totodată disimulând şi ascunzând originea ilicită a sumelor de bani cu care le-a achiziţionat. S-a stabilit că în perioada 2012 – 2014 autoturismele au fost implicate în evenimente rutiere provocate intenţionat pe teritoriul României, iar în  urma unor împuterniciri false întocmite pe numele unei buzoience de 30 de ani şi a unui bărbat de 59 de ani, proprietarul autovehiculelor a obţinut despăgubiri ilegale în sumă totală de 36.310 lei de la firme de asigurări?[/pull_quote_center]  se arată într un comunicat remis, miercuri, de IPJ Buzău.

Buzoianul de 37 de ani a fost reţinut pe 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de spălare de bani, complicitate la înşelăciune, instigare la înşelăciune şi tentativă la înşelăciune, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă. Ceilalţi membrii ai grupării sunt cercetaţi în stare de libertate.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: