8.7 C
London
Tuesday, November 23, 2021
8.7 C
London
Tuesday, November 23, 2021

Un român fost condamnat la 8 ani de închisoare in Marea Britanie, după ce a fost găsit vinovat de ucidere din culpă

Presa britanică relatează cazul unui imigrant român, culturist, care a accidentat mortal un tânăr de 23 de ani în Londra.

George Claudiu Albu, în vârstă de 32 de ani, se afla la volanul unui bolid Bentley de 120.000 de lire sterline și era sub influența unui cocktail de cocaină și alcool. În plus, acesta conducea deși nu avea permis. Presa din Marea Britanie scrie că impactul a fost atât de puternic, încât victimei, care a zburat 15 metri, i-au fost smulse picioarele, iar mașina românului, care gonea cu 96 km/h, aproape s-a rostogolit.

Potrivit autorităților, victima, pe nume Christophor Jones, de profesie peisagist, dirija traficul, după ce camionul său se stricase. La momentul producerii accidentului, el purta o geacă reflectorizantă și stătea într-o zonă bine luminată. „Nu făcea nimic greșit în ziua aceea”, a declarat judecătorul care s-a ocupat de caz.

- Advertisement -

Românul a mai fost acuzat că, după producerea accidentului, a fugit de la locul faptei. Albu a fost arestat după ce polițiștii au dat de urma bolidului la domiciliul său. Prins de autorități, el a pretins că mașina aparține unuei alte persoane, însă a recunoscut ulterior că este autorul accidentului mortal.

Culturistul român a fost condamnat la opt ani de închisoare și este cuprins de remușcări. El a cerut iertare familiei tânărului pe care l-a ucis și chiar s-a oferit să suporte costurile înmormântării victimei.

Nu este pentru prima oară când Albu are probleme cu legea. El a mai fost condamnat în două rânduri pentru că a condus fără permis și o dată pentru posesie de cocaină. În plus, el a mai fost condamnat și în România, pentru furt, mai scrie presa britanică.

Albu s-a mutat în Marea Britanie în anul 2008 și a deschis un restaurant în Bayswater, pe care ulterior l-a vândut. Împreună cu soția lui, plănuia să mai deschidă un local, însă accidentul și condamnarea i-au dat peste cap acum planurile.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: