11.1 C
London
Saturday, November 13, 2021
11.1 C
London
Saturday, November 13, 2021

Un român este vedetă în Marea Britanie, dupa ce a construit o mașină din lemn (video)

Un român din comuna Corunca, de lângă Târgu Mureș, este vedetă în presa din Marea Britanie. Motivul? Românul și-a construit singur o mașină de lux. Suprinzător este însă faptul că vehiculul este realizat doar din lemn.

Peter Szabo a muncit 4.500 de ore pentru a construi mașina pe care a botezat-o Julia, după numele soție sale.

După ce am construit o trăsură de lemn am zis că am nevoie de o provocare mai mare“, a pvoestit românul, potrivit Daily Mail. „Este foarte greu să găseşti o maşină de lemn de bună calitate. E aproape imposibil să găseşti una în toată lumea“, mai zice el.

- Advertisement -

Peter Szabo a cheltuit aproximativ 14.000 de lire, doar pe lemnul special din care este făcută caroseria mașinii, potrivit sursei citate. Vehiculul combină liniile retro ale automobilelor clasice cu inovațiile lumii moderne, precum precum folosirea unei tablete la controlul luminilor şi pentru muzică.

Maşina “Julia” are un motor V6 de 2,3 litri de Ford Taunus, iar scaunele sunt de la un Mercedes-Benz. Cât despre viteză, mașina de lemn poate atinge 90 de kilometri/h. După ce a terminat proiectul grandios, românul a scos mașina la plimbare prin satul său, unde a atras admirația vecinilor.

Reacţiile oamenilor mă fac fericit! (…) Aici în România o grămadă de oameni lucrează cu propriile mâini şi ştiu că este dificil să faci ceva singur. Lumea apreciază asta.

Acum, românul s-a gândit deja la următorul său proiect, care va fi la fel de grandios: o maşină cu design futurist şi motor electric.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: