16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021
16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021

Un român din Marea Britanie a ținut 15 români în condiții de sclavie și servitute

David Lupu, în vârstă de 29 de ani, cel care a ținut în condiții de sclavie și servitute 15 români a fost condamnat la șapte ani de închisoare, anunță Poliția Metropolitană.

El a fost găsit vinovat pentru șapte capete de acuzare de sclavie și servitute după cinci săptămâni de proces la Curtea Coroanei din Londra.

Detectivii de la Unitatea pentru Combaterea Sclaviei Moderne și Răpiri ai Poliției Metropolitane au început investigația la 3 septembrie 2017, după ce doi români au raportat la Poliția din Forest Gate că erau tratați ca sclavi după ce au venit în Marea Britanie pentru a lucra în industria construcțiilor.

Bărbații au declarat că au venit în Londra după ce li s-a promis un slariu de 50 de lire pe zi și cazare în condiții bune.

- Advertisement -

În realitate, atunci când au sosit în Marea Britanie, au fost duși la o proproetate din Leyton unde au fost adăpostiți în condiții foarte rele, iar orice mișcare de-a lor era monitorizată și controlată de Lupu.

Cărțile de identitate ale victimelor fuseseră luate tot de cel care se credea stăpân de sclavi care le-a spus că trebuie să plătească sute de lire sterline pentru permise și certificate necesare pentru a lucra în Marea Britanie.

În total, 15 persoane locuiau într-un apartament cu o cameră.

Pe timp de noapte nu existau destule paturi pentru a dormi, astfel că unii foloseau saltele găsite pe stradă.

Utilizarea mașinii de spălat și a băii era limitată tot de către Lupu, iar bărbații erau duși să lucreze la o demolare, în Lancaster Gate.

Ei au muncit de la 14 august până la sfârșitul lunii, fără să fie plătiți, se arată pe pagina Poliției Metropolitane.

Atunci când l-au întrebat de bani, Lupu i-a amenințat că îi va bătea până la moarte. Câteva zile mai târziu, „stăpânul” a plecat în România, iar două dintre victime au scăpat și au ajuns la secția din Forest Gate, unde au depus plângere.

Pe 6 septembrie 2017, poliția a percheziționat casa din Leyton, iar Lupu a fost arestat în aceeași zi.

El nu a răspuns la nicio întrebare care i-a fost adresată în timpul interogatoriului.

Detectivul Marie Marshall a declarat: „Victimelor din acest caz li s-a promis că vor lucra și vor avea un viitor în Londra. Realitatea a fost foarte diferită și au fost exploatate de către Lupu care a aranjat să muncească fără intenția de a-i plăti. Victimele au fost nevoite să trăiască în condiții mizere și erau controlate de Lupu. Când au fost intervievați de polițiști, bărbații au spus că erau tratați ca animalele.”

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: