16.2 C
London
Tuesday, June 15, 2021

Un român din Londra de numai 34 de ani, a murit de coronavirus

- Advertisement -

Nicu Urzică, un român în vârstă de 34 de ani, care muncea în Londra pentru a-și întreține familia din Dumbrăveni, a murit în spital după ce aparent se vindecase de COVID-19, scrie Daily Mail.

Nicu Urzică era tată a opt copii. Fratele bărbatului din Suceava a povestit că după o săptămână petrecută la ATI, medicii se gândeau la externarea lui, când starea sa s-a agravat și a decedat.

Nicu Urzică era tată a opt copii
- Advertisement -

“Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că își revine și a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine și se poate duce. A muncit două zile și i s-a făcut din nou rău. A sunat la medic și a anunțat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat așa încă vreo două zile, când a simțit că nu mai poate să respire. A venit ambulanța după vreo trei ore. I-au pus oxigen și și-a revenit. L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, și-a revenit. A fost mutat în salon și se discuta chiar de externare, când brusc, situația s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut niște cheaguri de sânge care i-au blocat tot”, a povestit pentru Obiectiv de Suceava, fratele bărbatului, Ianis Urzică.

O comunitate de români din Londra a strâns în 24 de ore aproape 90.000 de lire sterline, pentru a ajuta familia, propunându-și să ajungă la suma de 100.000 de lire sterline.

“Sperăm ca într-o săptămână să reușim să-l aducem acasă, demersurile sunt destul de greoaie”, a spus Ianis Urzică.

Contactat telefonic, primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a mărturisit că: ”Era un om gospodar și cu frică de Dumnezeu. Avea casă aici, la Dumbrăveni, iar soția și copiii se vor întoarce din Anglia. Nu vor fi însă la înmormântare pentru că ar trebui să intre în carantină. Va fi condus pe ultimul drum doar de frații săi, și asta se va întâmpla imediat ce sicriul va ajunge la Dumbrăveni, pentru că așa prevăd procedurile actuale. Noi pregătim toate actele necesare, dar înmormântarea va avea loc cel mai devreme după Paște”, a spus Ioan Pavăl.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news