1 C
London
Sunday, November 28, 2021
1 C
London
Sunday, November 28, 2021

Un român ajută concetățenii din Marea Britanie cu o masă caldă

În preajma sărbătorilor am considerat oportun să prezentăm povestea lui Ciprian Prodan, un român care muncește și locuiește în Marea Britanie și care găsește timp să dea o mână de ajutor concetățenilor care se află la ananghie și trec printr-o perioadă dificilă.

Cine este românul care a decis să-i ajute pe cei nevoiași

Ciprian a ajuns de 4 ani în Marea Britanie și primele sale experiențe nu au fost cele mai bune. Firma sa din România a dat faliment și a ajuns la o fermă de căpșuni din Scoția unde nu s-a putut adapta. Resemnat a vrut să se întoarcă în România dar un prieten l-a sfătuit să meargă la Londra deoarece va avea mai multe șanse de a își face un viitor. A ajuns în capitala Regatului Unit și primele luni au fost ca în filme. A locuit într-o zonă rău famată unde consumul de droguri era ceva ce ținea de normalitate și unde problemele apăreau destul de des. S-a angajat în construcții unde a pornit de jos dar faptul că a fost muncitor i-a asigurat încrederea angajatorilor și, încet încet a reușit să-și facă un rost.

A început să-și ia lucrări pe cont propriu pe zona de amenajări interioare și a ajuns să câștige chiar și 2000 de lire săptămânal.Dar, spre deosebire de mulți alții, Ciprian nu s-a mulțumit cu faptul că avea un salariu bun ci a hotărât să se implice în activități caritabile.

- Advertisement -

Când văd un român necăjit pe stradă îmi amintesc de mine. Așa am fost și eu la început, fără acte, fără să știu o boabă de limba engleză… Am avut parte de o mână întinsă și acum întind și eu ambele mâini pentru a-i ajuta pe cei care vor să muncească și să aibă o viață decentă” – a declarat românul.

Inițial Ciprian a căutat cerșetori pe care anunturiuk.com Un-român-ajută-concetățenii-din-Marea-Britanie-cu-o-masă-caldăsă-i ajute pe străzile Londrei. Desigur a căutat în special români și susține că nu a fost greu să-i găsească deoarece sunt din ce în ce mai mulți. Și mai spune Ciprian că nu vorbește de cerșetorii români de etnie romă care pentru asta au venit în Londra ci de români care vor să muncească dar viața a fost dură cu ei și au eșuat. Le dădea sandviciuri sau alte lucruri care pentru un om salariat par mărunte dar pentru ei erau o adevărată comoară.

Chiar dacă de multe ori românii se consideră singuri în UK există și oameni cu sufletul mare care le oferă o speranță celor nevoiași.

Și românul nostru inimos nu s-a oprit aici. Cu ajutorul Centrului comunitar din Londra a demarat o acțiune de amploare și cu ajutorul restaurantelor românești și a altor români inimoși împarte din când în când alimente românilor de pe străzile Londrei.

Iar la sărbători le oferă acestora și mese calde.

Poveștile de viață pe care Ciprian le-a aflat cu prilejul acțiunilor caritabile sunt impresionante.

Mulți români chiar se feresc în a fi ajutați deoarece resemnarea și neîncrederea în rândul semenilor cauzate de experiențele neplăcute sunt prezente la majoritatea. Pe lângă ajutorul material imediat Ciprian încercă să găsească și locuri de muncă pentru cei care își doresc un nou început în Marea Britanie. Poate nu reușește să-i ajute pe toți dar încearcă și activitatea lui este impresionantă.

În apropierea sărbătorilor putem spune că ceea ce face acest român pe străzile Londrei este senzațional.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: