7.1 C
London
Thursday, November 25, 2021
7.1 C
London
Thursday, November 25, 2021

Un Roman a castigat premiul Best Student Animation in Marea Britanie

Plecat din tara sa studieze la University for The Creative Arts Farnham, s-a impus repede ca un viitor creator de animatie de succes, iar premiile pe care a inceput sa le castige demonstreaza ca nu a gresit cand si-a ales acest drum in viata.

A visat sa ajunga unul dintre creatorii nemuritoarelor personaje ce mangaie copilaria a milioane si milioane de copii.

A crezut in el, desi in Romania animatia nu are viitor, si pana la urma a reusit. Nu in Romania, in Marea Britanie. Este vorba de Remus Buznea, in varsta de doar 21 de ani.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Am fost interesat de animatie dintotdeauna. Am dorit sa studiez si sa lucrez in domeniul animatiei in Romania, dar nu am gasit niciun curs universitar specializat in acest domeniu. Industria animatiei aproape ca nici nu exista la noi. Din acest motiv am luat calea Marii Britanii si pot sa spun ca nu am gresit. Sper sa pot continua sa lucrez in domeniul animatiei in Marea Britanie[/pull_quote_center] , a declarat Remus Buznea.

Acesta sustine ca, fata de restul colegilor sai, are avantajul ca a studiat grafica la Liceul de Arta „Stefan Luchian” din Botosani, cu profesorul Ciprian Andrusca.

Premiat de Royal Television Society

Remus Buznea a reusit sa se impuna repede in randul creatorilor de animatie britanici, castigand la inceputul lunii premiul la categoria „Best Student Animation” a concursului organizat de Royal Television Society, cea mai longeviva societate de televiziune din lume.

Remus Buznea s-a inscris in concurs cu animatia „Dateless”, pe care a realizat-o impreuna cu o colega din Cipru, Kyriaki „Kiki” Kyriakou.

Totul a pornit de la ideea intervievarii colegilor de facultate „in legatura cu viata amoroasa. [pull_quote_center]A fost doar faza regionala, organizata la Winchester, dar in vara mergem la Londra, la faza nationala Winchester. La «Dateless» am lucrat cam doua-trei luni, dar a meritat[/pull_quote_center] ,a mai afirmat artistul.

In general, prin proiectele pe care eu si cu Kiki le realizam in Marea Britanie incercam sa demonstram ca animatia are mai multe posibilitati decat distractia copiilor. De exemplu, publicul tinta pentru «Dateless» e 16+”, povesteste Remus Buznea.

De remarcat ca, in faza finala, au fost selectionate doar trei lucrari, Remus fiind studentul „cel mai mic”, adica singurul din anul doi.

Premiul castigat de „Dateless” nu este singurul, animatia luand locul doi la „Boomtown Film Festival” (Texas) si a fost vizionat in festivaluri de animatie si film: CartoonBrew Student Animation Festival, Guildford Fringe Festival, Animation Breakdown Festival, Anim’est International Animation Festival, Animex Awards.

Recent, animatia semnata de Remus si Kiki a fost acceptata la Seoul International Cartoon & Animation Festival 2015.

Dateless” este al doilea film de animatie semnat de Remus Buznea. Primul „AlohaOi!” l-a realizat cu cateva luni mai devreme si a fost admis la Animest (Atena) si St Albans Film Festival (Marea Britanie). Potrivit tanarului, acesta a fost „oarecum inspirat de plajele din Romania”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourceradioiasi

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: