6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022
6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022

Un robot angajat la muzeu în Londra

[quote_box_center]Cei care vor alege să viziteze Natural History Museum din Londra în această lună nu vor fi întâmpinați la intrare de un angajat tipic al muzeului, ci de un robot. Linda este un robot creat de Universitatea din Lincoln și a fost astfel construit încât să se potrivească perfect într-un mediu uman dinamic.[/quote_box_center]

Numele robotului face referire la “Lindum Colonia” denumirea antică a orașului Lincoln. Acesta este doar unul dintr-o duzină de roboți construiți pentru proiectul STRANDS (reprezentări spațio-temporale și activități pentru control cognitiv în scenarii pe termen lung) care urmărește să dezvolte roboți apți să muncească cot la cot cu angajați umani precum agenți de pază și personal de îngrijire medicală la domiciliu.

- Advertisement -

Robotul Linda poate funcționa și se poate mișca independent cu ajutorul unui sistem de creare de hărți 3D ale mediului pe care si le updateaza continuu. Cartografiind forme, oameni și activități, robotul poate să își modifice comportamentul in funcție de mediul în care se află. Prin formele de cartografiere, robotul poate să reacționeze sau să raporteze atunci când există o problemă.

[pull_quote_center]Robotul a fost creat pentru a patrula și cerceta camere, căutând orice fel de activitate neobișnuită[/pull_quote_center]

Linda ar putea fi, de asemenea, de mare ajutor în a alerta asistentele sau îngrijitorii atunci când un pacient în vârstă cade sau ar putea chiar să îi escorteze la programări sau să fie mesager între asistente și pacienți.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: