8.9 C
London
Saturday, November 6, 2021
8.9 C
London
Saturday, November 6, 2021

Un primar din Irlanda, laudă Festivalul Celtic Transilvania organizat in Romania

Festivalul Celtic Transilvania se anunță a fi unul dintre cele mai așteptate evenimente ale lunii iunie. Desfășurat în perioada 26- 28 iunie în orașul Beclean, din județul Bistrița-Năsăud, festivalul va prezenta vizitatorilor cultura „La Téne”, o cultură din Epoca de Fier.

Numeroase reprezentații vor arăta o „replică vie” a acelei perioade, iar atmosfera de poveste va fi completată de invitații speciali care vor fi prezenți la eveniment. Printre persoanele care vor veni anul acesta la Celtic Transilvania se numără și primarul unui oraș din Irlanda, care este o țară de origine celtică.

Cum o parte dintre organizatorii Festivalului Celtic Transilvania au muncit o perioadă în orașul irlandez Kilkenny, primarul de acolo, Andrew McGuinness, a fost invitat la eveniment. În plus, acesta a fost de acord să răspundă câtorva întrebări legate de Celtic Transilvania, așteptările pe care le are de la acest eveniment și ce așteaptă să vadă la Beclean și implicit în Ardeal.

- Advertisement -

[quote_center]Domnule Andrew McGuinness, prezența dumneavoastră la festivalul nostru ne onorează. Sperăm ca scurtul dumneavoastră sejur în Transilvania să fie unul extrem de palpitant.[/quote_center]

[pull_quote_center]Am avut o săptămână extrem de plină aici în Kilkenny. Sunt foarte încântat de această mini-excursie în România și abia aștept să vizitez orașul Beclean, Clujul și Transilvania în general.[/pull_quote_center]

In orașului Kilkenny din Irlanda există o comunitate importantă de români , unii dintre ei oameni de mare calitate ce au reușit să se identifice cu orașul, astfel încât să le devină o a doua casă. Cu o parte dintre ei, relatiile sunt foarte strânse încât îi poti numi prieteni. Unul dintre acești prieteni apropiați este și Ovidiu Filip sau Philip cum îl cunoaștem noi, membru al asociației voastre și unul dintre principali organizatori ai festivalului, spune Andrew McGuinness.

El a fost cel care m-a vizitat la primărie și mi-a vorbit așa de frumos despre intențiile și ideea festivalului Celtic Transilvania. Ideea de a fi invitat ca și reprezentat al orașului Kilkenny m-a onorat. Am fost foarte bucuros pentru această invitație deoarece stiu ca Philip este un om extraordinar, iar eu sunt un iubitor al călătoriilor și al experinețelor noi, acelea de a cunoaște locuri inedite și a experimenta noi culturi. Așa că am fost de acord imediat. Iar atunci când Philip m-a întrebat dacă nu vreau să și cânt, m-a convins definitiv. Deși sunt politician în timpul liber activez într-o trupă rock atunci când chestiunile politice îmi oferă răgaz. Muzica este hobby-ul meu. De atunci m-am intâlnit cu Philip de mai multe ori și am discutat despre acest interesant festival.

[quote_center]Am participat la numeroase festivale de gen fie ca politician, fie ca muzician, așa că pot spune că am o experiență îndelungată perindându-mă prin locuri ca SUA, Republica Cehă, UK, Olanda și așa mai departe. Însă nu am mai fost niciodată în România și sunt foarte nerăbdător să văd Transilvania.[/quote_center]
Andrew McGuinness: Comunitatea de români din orașul nostru este extrem de prietenoasă, oameni calzi și extrem de plăcuți. Sunt mândru să-i numesc prieteni și cetățeni ai orașului meu. Sunt nerăbdător să le cunosc țara și să învăț mai multe despre ei. Mereu am crezut că este important să existe schimburi culturale, să ne cunoaștem reciproc tradițiile și sa ne bucuram impreuna de evenimentele importante, de aceea mesajul pe care eu îl aduc este acela de prietenie și prosperitate.

Andrew McGuinness: La acest festival voi cânta singur cu chitara mea acustică și o tamburină. Voi cânta cântece ale unor artiști renumiți ca U2, Munford and Sons, Pink Floyd, grupul rock celtic Thin Lizzy și mulți alții. Publicul poate să se aștepte la variante acustice ale unor cunoscute cântece de rock irlandez, cântece tradiționale irlandeze, unele piese pop sau rock extrem de cunoscute. Muzica este un limbaj universal și cred că ne poate uni pe toți. Iubesc să mă bucur de muzică și sper că și publicul să fie la asentimentul meu și se vor simți bine. Iubesc implicarea publicului de aceea sper ca mulți dintre prietenii mei românii să cânte alături de mine, să-și miște picoarele și să danseze. Cu siguranță voi gusta berea românească și vom petrece o experiență minunată împreună.

Andrew McGuinness:Voi ajunge joi la Cluj unde mă va aștepta bunul meu prieten anunturiuk.com Un-primar-din-Irlanda,-laudă-Festivalul-Celtic-Transilvania-organizat-in-Romania3Philip, voi vizita orașul, voi socializa cu lumea și poate voi si canta putin într-un Irish Pub. A doua zi voi porni spre Beclean unde voi participa la parada umanitară. Sper să am ocazia de a întâlni oficialitățile locale, primarul și consilierii locali, să vizitez noua primărie, să mă bucur de mâncarea tradițională și să vizitez locurile istorice ale orașului. Mă voi bucura de festival și probabil voi vizita castelul lui Dracula din zona voastră. Sunt deschis la orice propunere și sper să am ocazia de a vedea locuri minunate. Cel mai imporatnat este să întălnesc oameni noi și să-mi fac noi prieteni. Sper să mă pot întoarce în Irlanda după cinci zile deosebite, astfel încât să le pot povesti concetățenilor mei despre acest frumos festival și să-i încurajez să viziteze meleagurile voastre.

[pull_quote_center]Sper ca vizita mea să fie de bun augur și poate să reușim să creem o relație de durată între orașele nostre și stabilim noi relații de prietenie. Vreau sa le muțumesc în special prietenilor mei Ovidiu Filip și Rusu Bogdan pentru că au făcut posibilă această vizită și abia aștept să va intalnesc pe toti în zilele următoare.[/pull_quote_center]

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: