3.6 C
London
Tuesday, January 4, 2022
3.6 C
London
Tuesday, January 4, 2022

Un preot român din Irlanda de Nord lucrează ca om de serviciu

Cornel Clepea, un preot român ortodox, lucrează ca om de serviciu cinci zile pe săptămână în Ballymena, un oraș situat în Comitatul Antrim din Irlanda de Nord, la un abator.

În weekend, preotul oficiază slujbe sau botezuri pentru o mică congregație de imigranți români.

Cornel Clepea a declarat că este un lucru comun în rândul clericilor să mai aibă un loc de muncă. „Lumea se schimbă”, a declarat el.

Preotul lucrează de obicei trei ore pe zi, în cursul săptămânii. „Foarte dificil, a declarat el. Deși curățarea unui abator de un preot ar putea fi criticat de mulți enoriași, Cornel Clepea spune că încearcă să se bucure de cele două roluri ale sale.

- Advertisement -

Părerea mea este că un job ar trebui făcut cu inima și cu plăcere, dacă nu, fiecare job devine foarte foarte dificil”, a adăugat acesta.

Preotului i se permite să folosească o cameră din Biserica Catolică din Ballymena, în fiecare duminică, pentru a oficia slujbe. Aproximativ 20 de oameni se strâng săptămânal.

El se bazează pe generozitatea clerului de la biserica All Saints, din apropriere, preoțime din care face parte și românul. Numai laude la adresa lui Cornel Clepea din partea colegilor de la biserică: „Un preot muncitor, un adevărat exemplu”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: