12.9 C
London
Friday, October 22, 2021
12.9 C
London
Friday, October 22, 2021

Un preot din Londra susţine slujbe de 10 minute din maşină (video)

Un vicar britanic dorește să ridice moralul englezilor și oferă servicii religioase mobile în contextul pandemiei de coronavirus, scrie Standard.

Preotul Pat Allerton a vizitat mai multe străzi din cartierele londoneze, unde a oficiat rugăciuni și a interpretat cântece bisericelti la difuzor pentru cetățenii izolați la domiciliu care nu pot ajunge la lăcașurile de cult.

- Advertisement -

Bărbatul în vârstă de 41 de ani susține că respectă măsura distanțării sociale și susține sluje de zece minute din mașina sa, în fiecare zi într-o altă zonă din Londra.

Este doar o activitate comunitară şi nu e ca şi cum am mai avea multe altele de făcut“, a declarat el pentru Press Association.

Preotul îi îndeamnă pe londonezi să vină la fereastră sau la ușă și să alăture cântecelor.

Veniţi la fereastră sau la uşă şi alăturaţi-vă cântecelor, fiţi o parte a cartierului şi comunităţii voastre pentru acel scurt moment“, a adăugat preotul britanic.

Vicarul de la Biserica Sf. Petru din Notting Hill, care a fost hirotonit în anul 2010, a spus ca se va opri dacă autorităţile îi vor cere acest lucru. Însă, după ce a primit mii de mesaje de mulţumire online, şi-a exprimat speranţa că va putea continua să “ridice moralul” londonezilor în timpul pandemiei.

Cred că orice comunitate creştină şi comunitate de credincioşi ar considera-o o activitate esenţială, deoarece în aceste vremuri speranţa este esenţială. Şi despre asta este vorba, să aducem speranţă oamenilor. Şi ce este mai esenţial în ultimele săptămâni decât speranţa?“, a adăugat preotul londonez.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: