6.1 C
London
Thursday, January 21, 2021

Un preot din Londra susţine slujbe de 10 minute din maşină (video)

- Advertisement -

Un vicar britanic dorește să ridice moralul englezilor și oferă servicii religioase mobile în contextul pandemiei de coronavirus, scrie Standard.

Preotul Pat Allerton a vizitat mai multe străzi din cartierele londoneze, unde a oficiat rugăciuni și a interpretat cântece bisericelti la difuzor pentru cetățenii izolați la domiciliu care nu pot ajunge la lăcașurile de cult.

- Advertisement -

Bărbatul în vârstă de 41 de ani susține că respectă măsura distanțării sociale și susține sluje de zece minute din mașina sa, în fiecare zi într-o altă zonă din Londra.

Este doar o activitate comunitară şi nu e ca şi cum am mai avea multe altele de făcut“, a declarat el pentru Press Association.

Preotul îi îndeamnă pe londonezi să vină la fereastră sau la ușă și să alăture cântecelor.

Veniţi la fereastră sau la uşă şi alăturaţi-vă cântecelor, fiţi o parte a cartierului şi comunităţii voastre pentru acel scurt moment“, a adăugat preotul britanic.

Vicarul de la Biserica Sf. Petru din Notting Hill, care a fost hirotonit în anul 2010, a spus ca se va opri dacă autorităţile îi vor cere acest lucru. Însă, după ce a primit mii de mesaje de mulţumire online, şi-a exprimat speranţa că va putea continua să “ridice moralul” londonezilor în timpul pandemiei.

Cred că orice comunitate creştină şi comunitate de credincioşi ar considera-o o activitate esenţială, deoarece în aceste vremuri speranţa este esenţială. Şi despre asta este vorba, să aducem speranţă oamenilor. Şi ce este mai esenţial în ultimele săptămâni decât speranţa?“, a adăugat preotul londonez.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news