7 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Un poliţist din Marea Britanie învinuit de pedofilie

Un caz asemănător cu cel al polițistului suspect de pedofilie din România s-a petrecut și în Regatul Unit.

Un fost ofițer de poliție din Marea Britanie, în calculatorul căruia au fost descoperite peste 1.500 de imagini pornografice cu minori, inclusiv capturi video ale unor violuri, a fost pus în libertate de instanță, relatează digi24.ro.

Darren Wright a recunoscut că a descărcat și a distribuit mai departe imagini cu copii abuzați sexual, pe parcursul a doi ani, însă a reușit să scape de închisoare invocând probleme de sănătate mintală, cauzate de o luptă de doi ani cu leucemia.

- Advertisement -

Bărbatul în vârstă de 38 de ani locuiește împreună cu părinții săi și a fost concediat în luna octombrie, din cauza comportamentului său nepotrivit în secția în care lucra. Întrucât existau mai multe suspiciuni în legătură cu el, ofițerii i-au percheziționat locuința și au confiscat telefonul, laptopul și un stick USB, pe care au găsit mai multe imagini revoltătoare.

Fostul ofițer de poliție a fost „foarte senin” la interogatoriu și și-a recunoscut vina. Avocatul acestuia a încercat să îi motiveze comportamentul spunând că Wright s-a îmbolnăvit de leucemie în 2009, a intrat în remisie, dar în 2013 boala a revenit, apoi a intrat iar în remisie, dar a rămas cu probleme psihice.

El a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu 2 ani suspendare și la 35 de zile de reabilitare într-o instituție specializată.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: