1.2 C
London
Monday, January 17, 2022
1.2 C
London
Monday, January 17, 2022

Un poliţist britanic, arestat după descoperirea unor muniţii la Palatul Buckingham

[quote_box_center]Un poliţist însărcinat cu protecţia familiei regale britanice a fost arestat joi, după descoperirea unor muniţii în dulapuri de pe teritoriul Palatului Buckingham, la Londra, a anunţat Scotland Yard, citat de AFP.[/quote_box_center]

Poliţistul, a cărui identitate nu a fost divulgată, a fost arestat după ce alţi ofiţeri ai serviciului de protecţie regală au raportat descoperirea unor muniţii în dulapurile lor, a precizat poliţia.

- Advertisement -

Poliţistul arestat este interogat cu privire la posesie ilegală de muniţie“, a anunţat Scotland Yard într-un comunicat.

[pull_quote_center]El a fost plasat în arest la un comisariat din Londra şi urmează să fie suspendat din funcţie[/pull_quote_center]

Ofiţerul face parte dintr-o unitate însărcinată cu protecţia familiei regale, diplomaţilor şi oamenilor politici.

Săptămâna trecută, poliţia a anunţat o reorganizare a acestei unităţi, evocând “cazuri de comportament nesatisfăcător care nu vor fi tolerate“.

Patru ofiţeri din cadrul acestei unităţi şi-au pierdut locul de muncă din cauza implicării în cazul “Plebgate”, care a dus, în 2012, la demisia unui membru al Guvernului, Andrew Mitchell.

Mitchell, care îndeplinea funcţia de “chief whip” – fiind desemnat să urmărească respectarea disciplinei de partid de către deputaţii conservatori, a demisionat din funcţie după ce a folosit un limbaj grosolan la adresa poliţiştilor de la Downing Street, deoarece i s-ar fi interzis să iasă cu bicicleta prin poarta care închide strada.

Ulterior, el a reiterat că nu i-a numit “plebe şi cretini” pe poliţişti, dar a recunoscut că i-a insultat pe aceştia.

Acest caaz a provocat un scandal politic care a durat câteva luni şi a dus la condamnarea mai multor poliţişti pentru mărturie mincinoasă.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: