19.4 C
London
Friday, July 23, 2021
19.4 C
London
Friday, July 23, 2021

Un politician român îi roagă pe conaționalii din UK să se întoarcă în România

Tânăra aspirantă la un fotoliu de parlamentar le cere românilor din Marea Britanie și alte țări să revină în România.

Considerată a fi cea mai mare surpriză apărută pe listele cu candidați pentru alegerile parlamentare din acest an, Mara Mareș, în vârstă de doar 24 de ani, este catalogată de mass media din România ca fiind mai degrabă o “prințesă” și nu un om politic.

Ea a plecat în Marea Britanie pentru a studia la St. Clare în Oxford, la vârsta de 16 ani și a terminat apoi cu succes un Master în Politici Publice Europene la University College din Londra. A revenit în țară, iar acum candidează pentru un loc în Parlamentul României, pe care speră să îl obțină, scrie publicația britanică Daily Express.

- Advertisement -

Unul dintre punctele majore ale campaniei sale este acela de a-i convinge pe românii care au plecat la muncă sau la studii în străinătate să îi urmeze exemplul și să revină în România.

Mara Mareș crede că diferența esențială dintre politica britanică și cea românească este că, indiferent cât de mult consideră politicienii britanici că voința poporului este uneori greșită, ei încearcă să o pună în practică. Ea a spus: “Poporul britanic este serios și organizat, iar lucrurile merg așa cum trebuie. În România nu se întâmplă așa de cele mai multe ori.” Făcând referire la un alt aspect care deosebește oamenii politici din cele două țări, aspiranta la un loc în Parlamentul de la București afirmă că: ”Politicienii din Marea Britanie au rolul de funcționari publici, muncesc pentru popor, dar în România, ei nu fac asta. Atitudinea lor ar trebui să se schimbe.”

Mara Mareș este de părere că în campania pentru Brexit, politicienii din UK i-au dezinformat atât pe britanici dar și pe imigranți, dar cu toate acestea o respectă pe actuala șefă a Guvernului de la Londra, Theresa May, pentru că vrea să pună în practică voința poporului.

Privind înapoi la evoluția politicii și a societății românești din ultimii ani, tânăra din Brașov spune că a văzut o mulțime de schimbări pozitive.

Publicația britanică consideră că există speranțe în România pentru ca o nouă generație de politicieni să aducă schimbarea mult dorită.

Mara Mareș provine dintr-o familie din clasa de mijloc din orașul Făgăraș, județul Brașov. Părinții ei au muncit din greu pentru a o ajuta să își îndeplinească visul de a studia în Regatul Unit.

La finalul interviului pentru Daily Express, tânăra româncă a spus că este bucuroasă că s-a întors în țara sa natală, dar cu toate acestea Marea Britanie va rămâne pentru totdeauna în sufletul ei, fiind o parte din ea.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: