5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021
5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021

Un om al străzii din Marea Britanie a fost aruncat “din greșeală” la gunoi

Un om fără adăpost din Marea Britanie a ajuns la spital cu fracturi grave, după ce a adormit într-un container care a fost preluat, ulterior, de o mașină de gunoi.

Firma de salubritate Veolia, ai cărei angajați s-au ocupat de preluarea gunoiului din pubelele din Rochester, Kent, a calificat incidentul drept „șocant”, explicând că oamenii nu l-au văzut pe bărbat, întrucât acesta era ascuns sub o bucată de material, informează The Independent.

De îndată ce echipa și-a dat seama ce s-a întâmplat, a întrerupt operațiunea și ei au sunat serviciile de urgență. Totodată, i-au oferit asistență până când o ambulanță a ajuns la locul incidentului și l-au dus la spital”, a precizat un purtător de cuvânt.

- Advertisement -

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a autoritățior locale, Celia Glynn-Williams, a precizat: „Facem eforturi mari să ajutăm oamenii fără adăpst din cartier. Sunt două adăposturi operative, cu 28 de paturi și oferim consiliere pentru întregul an.”

Cu toate acestea, consilierul laburistul Andy Stamp a calificat incidentul drept „neașteptat”, subliniind că „n-ar fi trebuit să aibă loc.”

Gândurile noastre se îndreaptă atât spre cetățeanul rănit, cât și spre angajații firmei, care sunt devastați. Sper că vom învăța o lecție, pentru ca o astfel de situație să nu se mai repete”, a spus el.

Guvernul pregătește, pentru luna aprilie, să înceapă implementarea legislației privind reducerea cazurilor de persoane fără adăpost, după ce s-a înregistrat o creștere de 65% începând cu 2010. Declarată drept „cea mai ambițioasă reformă din ultimele decade”, actul normativ urmărește să reducă cazurile, prin extinderea atribuțiilor autorităților locale, astfel încât să ofere ajutor celor care rămân fără locuință.

Actul normativ nu va rezolva problema. Guvernul trebuie să ia măsuri și să construiască mai multe locuințe, care să fie accesibile pentru închiriere”, a spus șeful executiv al organizației de caritate Shelter.

Săptămâna trecută, un oficial britanic a stârnit controverse, după ce a cerut poliției să scape de persoanele fără adăpost din zona în care va fi celebrată căsătoria dintre prințul Harry și Meghan Markle.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: