15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022
15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022

Un moldovean a organizat la Londra primul campionat de Polo pe cai

Pe 15 iulie, la Londra s-a desfășurat primul Campionat de POLO pe cai în scop caritabil, organizat de moldoveanul Vadim Țurcanu, om de afaceri și autorul autobiografiei “No One’s Business“.

Scopul evenimentului este de a susține copiii cu nevoi speciale de la Centrul “PHEONIX” din orașul Rîșcani, Republica Moldova.

Echipa de organizatori a reușit să colecteze 1.127 de lire sterline, sumă de bani alocată Organizației britanice de caritate MAD-AID, care împreună cu Moldova-Aid au lansat Centrul ”PHOENIX”, la inițiativa Victoriei Dunford, reprezentantă a diasporei moldovenești de la Londra, care a fost decorată de Regina Marii Britanii pentru susținerea oferită copiilor cu nevoi speciale.

Competiția a avut loc între trei echipe de POLO pe cai, dintre care una a lui Vadim Țurcanu, unicul moldovean, restul fiind ruși și englezi.

- Advertisement -

Principala sursă de venit a fost licitaţia unui exemplar de carte ”No One’s business”, care face parte din ediţia limitată publicată. Pe lângă această carte, cei aproximativ 70 de oameni prezenți la eveniment au avut posibilitatea de a procura băuturi moldovenești, obiecte de artă, ş.a.

anunturiuk.com Un-moldovean-a-organizat-la-Londra-primul-campionat-de-Polo-pe-cai2

Organizatorii au implicat și 12 copii, care au pregătit deserturi și le-au vândut pe teritoriu cu scopul de a dona suma colectată copiilor cu nevoi speciale din Moldova, în semn de solidaritate.

Pe lângă cartea supusă licitaţiei, Vadim Ţurcanu a mai donat 100 de exemplare (limited edition) organizaţiei MAD-AID, care a reuşit să vândă deja 30 de exemplare.

Printre invitații speciali s-au enumerat:

  • Victoria Dunford, fondatoarea MAD-AID,
  • Iurie Bivol, unul dintre directorii companiei de caritate MAD-AID,
  • Shahrazad Ati, columnist, unul dintre cei mai buni avocați din Marea Britanie,
  • Stephen Cameron, autor și inginer tehnologie.

Echipa de organizatori a fost alcătuită din moldoveni, ruși și letoni, toți stabiliți cu traiul în Marea Britanie.

Pentru cei care doresc sa doneze pot intra aicihttps://mydonate.bt.com/donation/donate.html?charity=mad-aid

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: