13 C
London
Saturday, July 2, 2022
13 C
London
Saturday, July 2, 2022

Un miliardar rus oferă un miliard de euro pentru clubul de fotbal Arsenal Londra

Miliardarul rus de origine uzbekă Alișer Usmanov a făcut o ofertă de 1,1 miliarde de euro pentru a prelua pachetul majoritar de acțiuni la Arsenal Londra, informează BBC.

Usmanov deține 30 la sută din acțiuni, dar nu face parte din consiliul de administrație și nu poate lua nicio decizie privind echipa. În aprilie, Usmanov afirmase că principalul acționar, americanul Stan Kroenke, este vinovat pentru situația echipei, care riscă să rateze participarea în Liga Campionilor pentru prima oară în 21 de ani.

Oferta lui Usmanov reprezintă o veste minunată. Ceva trebuie să se schimbe, indiferent că este vorba de managerul Arsene Wenger sau de schimbări în consiliul de administrație”, a declarat fostul jucător Ian Wright.

Arsene Wenger pregătește echipa din 1996, iar consiliul de administrație va decide la 27 mai, după finala Cupei Angliei cu Chelsea, dacă francezul va rămâne în continuare la Arsenal.

- Advertisement -

Alișer Usmanov, la un moment dat cel mai bogat om din Rusia, are o avere estimată la peste 15 miliarde dolari. Principalul său activ este gigantul metalurgic rus Metalloinvest. Deține, de asemenea, cea mai importantă publicație de business din Rusia, Kommersant.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: