10.5 C
London
Saturday, November 20, 2021
10.5 C
London
Saturday, November 20, 2021

Un lanţ hotelier din Marea Britanie cerea limba română obligatorie

Un important lanţ hotelier din Marea Britanie a retras în urma criticilor un anunţ online de angajare de personal pentru curăţenie, în care li se cerea celor care candidează pentru un asemenea post – plătit cu 7,75 de lire sterline pe oră – să fie “flexibili şi de încredere” şi aibă “abilităţi de comunicare”, un an de experienţă în domeniu, dar şi să cunoască în mod obligatoriu limba română, scrie publicaţia The Telegraph.

Nu mi-a venit să cred ce am văzut. Ştim cu toţii ce înseamnă aceasta – şi anume că postul este numai pentru români (…) Am lucrat cinci ani în curăţenie, dar se pare că nu pot candida pentru că sunt englez. Niciodată nu am văzut aşa ceva”, se plânge un potenţial candidat.

Am lucrat în puburi şi restaurante în care majoritatea colegilor erau români sau unguri. Pe mine acest lucru nu m-a deranjat. Şi ei trebuie lăsaţi să-şi facă treaba, la fel ca în cazul unui englez. Dar nu am întâlnit niciodată un englez care să vorbească româna. Trebuie să fii român chiar şi pentru a putea candida pentru acest post. Este pur şi simplu stupid”, a mai spus el.

- Advertisement -

anunturiuk.com Premier-Inn

Anunţul a fost retras la câteva zile după ce a fost postat şi înlocuit cu un altul, iar compania hotelieră şi-a cerut scuze şi a afirmat că cel iniţial a fost postat dintr-o eroare.

Ca angajator ce oferim şanse egale, nu punem restricţii de limbă pentru vreun post, iar această descriere a postului, în prezent corectată, a fost în mod regretabil postată dintr-o eroare”, a afirmat un purtător de cuvânt al lanţului hotelier Premier Inn.

În noul anunţ, la condiţiile de angajare se cere candidaţilor să vorbească una din limbile: română, poloneză, rusă sau engleză.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: