3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Un judecător din Marea Britanie a spus că imigranții ar trebui să fie lăsați să își bată copiii

Un scandal de proporții a izbucnit în Marea Britanie după ce un judecător le-a spus celor de la Serviciile pentru Protecția Copilului că imigranții ar trebui să fie lăsați să își bată copiii, dacă astfel de pedepse fac parte din cultura lor.

Comentariile judecătorului au fost făcute într-un caz în care un bărbat din India era acuzat că și-a lovit soția și copilul.

Băiatul, în vârstă de 8 ani, a reclamat că tatăl său l-a lovit cu o curea. Bărbatul a negat acuzațiile, dar a recunoscut că “i-a dat o palmă“, pentru că i-a ieșit din cuvânt.

- Advertisement -

Potrivit legislației britanice cu privire la copii, este ilegal ca un părinte să își pedepsească progenitura cu bătaia, iar pedeapsa copiilor trebuie să fie rezonabilă.

Însă, judecătoarea i-a dat dreptate doar soției indianului, dar nu și fiului acestuia. Magistratul Curții Supreme a spus că nu crede că a existat un tratament punitiv dur ce ar determina un abuz fizic pe termen lung.

Ea a mai menționat că este vorba despre un context cultural diferit de cel britanic.

Cei de la Serviciul Național pentru Protecția Copilului (NSPCC) s-au arătat indignați de o asemenea hotărâre judecătorească.

[pull_quote_center]Nu există nicio scuză pentru abuzul asupra copiilor ce au loc în această țară[/pull_quote_center] a declarat un reprezentant al instituției menționate.

[pull_quote_center]Copiii trebuie să fie protejați, indiferent de sensibilitățile culturale. Diferitele practici nu sunt o scuză pentru abuzurile asupra copiilor ce au loc în această țară, iar legea nu trebuie să facă vreo distincție[/pull_quote_center] a continuat acesta.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -
Sourcebotosani

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: