9 C
London
Saturday, November 6, 2021
9 C
London
Saturday, November 6, 2021

Un interlop capturat pe aeroportul din Iași a venit din Londra cu pașaport fals

Robert Tănase, fost Amarişcă, a fost condamnat la 9 ani de închisoare în România şi la 7 ani în Belgia, pentru infracţiuni de trafic de persoane.

Unul dintre cei mai căutaţi interlopi din Iaşi a fost capturat pe Aeroportul Internaţional din Iaşi de către reprezentanţii Ins­pectoratului de Poliţie Judeţean. Robert Tănase, fost Amarişcă, zis Francez, a fost ridicat de poliţişti la scurt timp după ce a prezentat un paşaport fals funcţionarilor de la aeroport.

Potrivit unor surse judiciare, interlopul – membru al clanului Tănase, ar fi fost aşteptat de poliţişti înainte ca avionul cu care a venit în Iaşi să aterizeze.

Tănase a venit din Londra şi a sperat că documentul de identitate fals îi va duce de nas pe oamenii legii.

- Advertisement -

anunturiuk.com Robert-Tănase„Poliţiştii ieşeni au preluat persoana în cauză şi au depus-o în Penitenciarul Iaşi“, ne-a precizat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Robert Tănase a fost dat în urmărire ge­nerală în 2016, după ce a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de persoane şi aderare la un grup infracţional organizat. Ieşeanul a mai fost condamnat şi în Belgia, pentru acuzaţii similare, acolo unde a primit o pedeapsă de 7 ani de puşcărie. Întrucât fap­tele sunt concurente, judecătorii de la Tri­bunalul Iaşi au stabilit o pedeapsă unică de 13 ani de închisoare pentru interlop, perioadă din care se va scădea peste 6 ani de închisoare pe care Tănase i-a petrecut într-o închisoare din Belgia.

El îşi va ispăşi restul de pedeapsă în România.

Interlopul a fost condamnat în acelaşi dosar cu Valter Păşniceanu, fratele temutului Cosmos Tănase. În acelaşi dosar, Cătălin Dracea, membru al clanului Corduneanu, a primit o pedeapsă de 12 ani de puşcărie, iar Decebal Băncuţă, Claudia Neagu şi Eugen Trufanda au primit şi ei condamnări de 10, 9, respectiv 11 ani de puşcărie.

În rechizitoriul întocmit împotriva celor menţionaţi, anchetatorii ieşeni au precizat că interlopii ar fi racolat între 2001 şi 2006 zeci de tinere din mai multe judeţe ale Moldovei, pe care le-ar fi trimis în ţările din vestul Europei, unde le-ar fi obligat să se prostitueze. De pe urma tinerelor, interlopii ar fi câştigat sume considerabile de bani.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: