12.2 C
London
Wednesday, November 10, 2021
12.2 C
London
Wednesday, November 10, 2021

Un hoţ din Londra fură un Range Rover în mai puţin de 30 de secunde [video]

Camerele de supraveghere amplasate într-o parcare din Londra au surprins momentul în care un hoţ fură un autoturism de lux Range Rover în mai puţin de 30 de secunde.

Acesta reuşeşte să deblocheze sistemul keyless al autoturismului, folosindu-se de un gadget special şi pătrund cu uşurinţă în SUV-ul luxos, scrie Daily Mail.

Infractorul deschide uşile cu închizătoare digitală ale maşinii în două secunde şi urcă nestingherit la bordul acesteia. Câteva secunde mai târziu, porneşte motorul şi pleacă liniştit.

- Advertisement -

Poliţia Metropolitană din Londra încearcă acum să dea de urmele făptaşului, în timp ce numărul furturilor de autoturisme dotate cu sistem keyless (care pot fi deschise fără cheia tradiţională) s-au înmulţit, ajungând la 6.000 de cazuri în 2014. Potrivit experţilor, cele mai vulnerabile modele sunt cele de la BMW şi Range Rover.

Anul trecut, statisticile poliţiei au relevat faptul că 1 din 3 furturi de maşini din Londra este săvârşit de hackeri instruiţi, care nu au nevoie de cheile proprietarului.

Astfel, hoţii pot sparge o maşină şi reprograma o nouă cheie electronică, pentru a avea control deplin. Experţii sunt îngrijoraţi că infractorii ar putea folosi viruşi de calculator pentru a prelua sistemele tehnologice de la bordul autoturismelor. Potrivit autorităţilor, 30% din maşinile furate în Londra sunt modele noi cu funcţii keyless.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe proprietari să îşi parcheze maşinile în zone bine iluminate şi să blocheze volanul, schimbătorul de viteze şi pedalele cu un dispozitiv anitfurt, dar şi cu un dispozitiv de localizare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: