18 C
London
Friday, July 1, 2022
18 C
London
Friday, July 1, 2022

Un grup de romi şi-au făcut “sufragerie” într-un parc din centrul Londrei

Presa britanică ia din nou foc. În atenţia jurnaliştilor de la Daily Mail este un grup de romi care şi-ar fi făcut “sufragerie” într-un parc din centrul Londrei.

Britanicii arată că grupul, ce pare a fi din România, spun ei, este format din mai mult de zece persoane. Au paturi, o canapea şi multe cartoane.

Tabăra este asemănată cu o “mahala”, ceea ce ar fi făcut ca zona să arate ca o ghenă de gunoi, deşi este la mai puţin de jumătate de kilometru de staţia Victoria, adică cea mai scumpă zonă din capitala Marii Britanii, prezintă presa din Regat.

- Advertisement -

Lucrurile lor au fost instalate într-o zonă mai greu accesibilă turiştilor, în Gradinile Christchurch. Deşi turiştii nu ajung acolo, asta nu înseamnă că ei nu au fost văzuţi. Tabăra lor este împrejmuită de un gard şi de vegetaţia înaltă. În timpul zilei au fost fotografiaţi pe băncile din parc, cu bagaje după ei. De altfel, nu toţi din membrii grupului ar fi prins loc în “sufrageria” mobilă din inima Londrei. Sunt fotografii şi cu unii bărbaţi care dorm pe cartoane, în faţa unei clădiri.

Interesant este şi că tabăra de imigranţi a fost instalată chiar vizavi de sediul poliţiei metropolitane, Scotland Yard.  Până acum, ofiţerii au transmis că nu îi deranjează şi că nu intenţionează să ia măsuri, pentru a-i goni pe oamenii străzii.

Nu reprezinta un risc de securitate pentru noi“, a afirmat un purtator de cuvant al politiei pentru Daily Mail.

Jurnaliştii au intervievat şi localnici care spun că i-au văzut pe cei din tabără cerşind ziua, iar noaptea spun că aceştia consumă alcool şi, deseori, fac gălăgie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: