11.9 C
London
Wednesday, December 29, 2021
11.9 C
London
Wednesday, December 29, 2021

Un grup de aproximativ 30 de imigranţi români şi-a stabilit o tabără într-o zonă rurală din Edmonton

[quote_box_center]Românii şi-au construit barăci din lemn sau au ridicat corturi, umplând locul de gunoaie spre furia localnicilor.[/quote_box_center]

Rezidenţii din Edmonton, o zonă aflată la puţin peste 10 kilometri în estul Londrei, s-au plâns de cele aproximativ 15 barăci şi corturi „care put de-ţi mută nasul“ ridicate de români.

- Advertisement -

Alţii au dat vina pe imigranţi, considerându-i vinovaţi pentru distrugerea vieţii sălbatice din regiune, inclusiv pierderea a două perechi de lebede şi a puilor lor.   „Transport for London“, compania care deţine terenul pe care şi-au ridicat tabăra imigranţii, spune că lucrează la înlăturarea colibelor din zona aflată lângă canalul Lee Park Way.

Se crede că românii s-au stabilit aici cu şase luni în urmă.   [pull_quote_center]Este o ruşine. Trăiesc în copaci ca oamenii din junglă. Au barăci şi corturi. Nimeni nu vrea să locuiască lângă o hazna împuţită. Dacă nu-şi permit o casă decentă, ar trebui să se întoarcă în ţara lor[/pull_quote_center], a declarat un rezident care şi-a dorit anonimatul

„Lacul era plin de raţe, lebede şi peşte, dar în două săptămâni de la sosirea lor au dispărut“, declară John Weighell, secretarul unui club din apropiere.

Pute de-ţi mută nasul şi se poate vedea gunoi atârnând din copaci şi tufişuri. Arată ca o mahala din Rio“, continuă secretarul.

Oamenii locului sunt şi înspăimântaţi de cei peste 30 de români. Poliţia a confirmat că există dovezi că locuitorii au fost hărţuiţi şi intimidaţi de grupul imigranţilor.

[pull_quote_center]Vom lua toate măsurile necesare, legale, de a-i îndepărta de aici şi colaborăm cu autorităţile locale, dar şi cu serviciile de urgenţă pentru a stabili măsuri de prevenire a întoarcerii lor aici[/pull_quote_center],declară un purtător de cuvânt al companiei care deţine terenul pe care se află tabăra.

Însă nu toţi sunt nemulţumiţi de prezenţa românilor.

Alfie Chambers, un tânăr de 18 ani, locuieşte pe canal, într-o barcă, de şase săptămâni şi nu are o problemă cu ei. „Sigur că e mult gunoi, dar de fapt îşi păstrează zona destul de curată. E greu de făcut diferenţa între gunoiul lor şi cel lăsat în urmă de trecători.

Cu siguranţă că este un canal foarte frumos, nu sunt surprins că şi-au ales să locuiască aici“, spune tânărul.   „Am vorbit cu ei de nenumărate ori şi, în ciuda faptului că nu prea ştiu engleză, nu m-am simţit intimidat de ei. Pentru mine, faptul că-i am alături mă face să mă simt mai în siguranţă pentru că dorm pe o barcă

Avem doi poliţişti români care lucrează cu noi, astfel vom putea înţelege mai bine ce i-a adus aici şi ce putem face să oprim dezvoltarea unor asemenea tabere, a declarat şi inspectorul-şef al poliţiei Paul Healy.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: