15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Un fost vicepremier britanic acuză China pentru pandemia de COVID-19

Marea Britanie ar trebui să-și reconsidere atitudinea față de China și să o trateze asemenea fostei Uniuni Sovietice

Damian Green, fost vicepremier în guvernul londonez, a declarat că Marea Britanie ar trebui să-și reconsidere atitudinea față de China și să o trateze asemenea fostei Uniuni Sovietice

Green, care a fost adjunctul de facto al Theresei May în 2016 – 2017, a criticat modul în care China a înțeles să gestioneze răspândirea noului coronavirus, apărut pe teritoriul său și care s-a transformat într-o pandemie

- Advertisement -

Este evident că va avea loc o analiză profundă a interdependenței pe termen lung dintre capitalismul occidental și comunismul chinez”, a scris el, pentru Conservative Home.

În opinia lui Damian Green, este depășită și chiar greșită ideea că avantajele economice ce decurg din apropierea de China sunt mai mari decât riscurile asumate.

Acest raționament nu a funcționat, a mai scris el, iar China continuă să se comporte ca un „adversar agresiv”, investind masiv în puterea sa militară și în capacitatea comercială.

Din păcate, am putea ajunge în situația ca poziția Marii Britanii vizavi de China să devină similară cu cea față de Rusia, în fazele mai pașnice ale Războiului Rece. Adică să cooperăm acolo unde putem, dar să ne apărăm atunci când trebuie. Din multe puncte de vedere, e o perspectivă deprimantă, dar măcar ne putem consola cu ideea că, în cele din urmă, tabăra corectă a câștigat Războiul Rece. Trebuie să ne protejăm valorile, la fel și economia”, a mai scris Damian Green.

La ora publicării acestei știri, în Marea Britanie au fost confirmate în total 29,474 de infectări cu noul coronavirus. 135 de oameni s-au vindecat, dar 2,352 au murit, iar 163 sunt în stare critică.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: