3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Un format TV creat în România a fost cumpărat de BBC, Marea Britanie

Formatul “M-a făcut mama artist/ Mom Made Me a Star”, creat de compania Media Factory din România, a fost achiziţionat de British Broadcasting Corporation (BBC) şi va fi difuzat în Marea Britanie la CBBC, o televiziune pentru copii deţinută de corporaţia publică britanică.

Astfel, producătorul TV independent şi distribuitorul DCD Media a anunţat că una dintre subsidiarele sale, Rize Television, a încheiat o înţelegere majoră cu televiziunea CBBC, care va difuza un concurs muzical intitulat “Got What It Takes?“, ce are la bază formatul românesc “Mom Made Me A Star“, potrivit unui comunicat de presă citat de presa internaţională.

Mom Made Me A Star” este un format care a fost creat de compania Media Factory şi a fost difuzat sub denumirea “M-a făcut mama artist“, în 2012, la Prima TV. Formatul este distribuit în prezent la nivel internaţional de compania americană Small World IFT, condusă de Tim Crescenti, unul dintre cei mai influenţi distribuitori de formate de televiziune din SUA.

- Advertisement -

În Marea Britanie, “Mom Made Me A Star” va fi difuzat de televiziunea CBBC sub denumirea “Got What It Takes?” şi va include pentru început un prim sezon de zece episoade, a câte 30 de minute fiecare.

M-a făcut mama artist” a devenit astfel primul format de televiziune românesc care a fost vândut în Marea Britanie.

Marius Toader, director de creaţie la Media Factory, a spus că, la începutul carierei sale, nu s-a gândit că va ajunge să vândă un format grupului BBC, care este în prezent unul dintre cei mai renumiţi producători de programe TV din lume.

În plus, el a spus că este foarte dificil, în general pentru oricine, să vândă un format TV pe piaţa audiovizualului din Marea Britanie.

Este ca şi cum ai vinde castraveţi bulgarului, cam asta este comparaţia. Şi când am fost acolo pentru consultanţă (la BBC, n.r.), producătorii spuneau că, de obicei, sunt obişnuiţi să dea consultanţă, nu să primească. Adică, în general, în Marea Britanie, este foarte greu să vinzi de oriunde ai fi, pentru că este una dintre cele mai active ţări pe piaţa de creaţie, cu atât mai mult cu cât «Mom Made Me a Star» este unul dintre puţinele, dacă nu chiar singurul format din Europa de est, nu numai din România, cumpărat în Marea Britanie“, a explicat Marius Toader.

Marius Toader a mai spus că vede vânzarea formatului “Mom Made Me a Star” în Marea Britanie ca pe o şansă pentru televiziunile din România.

O vedem ca pe o şansă pentru televiziuni să investească în conţinut original, nu numai să cumpere formate de afară. Să faci televiziune înseamnă să şi creezi lucruri de la zero, nu numai să adaptezi formate internaţionale şi ăsta cred că ar trebui să fie semnalul atât pentru casele de producţie, cât şi pentru televiziuni. Mai ales pentru televiziuni. Noi asta ne-am bucura dacă s-ar înţelege

El a precizat că nu poate să facă publice datele financiare ale acestei tranzacţii, din cauza clauzelor de confidenţialitate pe care Media Factory le are cu distribuitorul formatului.

Însă, potrivit lui Marius Toader, înţelegerea încheiată cu BBC pentru difuzarea formatului la televiziunea CBBC vizează, pe lângă achiziţionarea drepturilor de difuzare a formatului, o plată pentru fiecare episod transmis. “Cumpără formatul şi plătesc la fiecare episod difuzat. Ei speră să facă cel puţin trei-patru sezoane“, a mai spus Toader.

Pe de altă parte, formatul “Mom Made Me A Star” a fost cumpărat şi de Scooter Braun, impresarul cântăreţului Justin Bieber, şi va fi adaptat şi difuzat în America de Nord şi Canada.

Mom Made Me A Star” este un show de talente în care mamele au un rol foarte important în cariera artistică a copiilor lor. La acest concurs muzical participă 11 tineri, care sunt “judecaţi” de mamele lor. În România, show-ul “M-a făcut mama artist” a fost prezentat de Andreea Raicu, alături de coprezentatorul Dan Finţescu, şi a avut premiera la Prima TV în martie 2012.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: