13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021
13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021

Un fenomen straniu in gradinile din Marea Britanie

Peste jumătate dintre grădinarii din Marea Britanie nu au observat niciun exemplar de arici, bufniță, broască, șoarece sau liliac în grădinile lor în decursul anului 2016, avertizează un grup de experți în animale sălbatice potrivit cărora numărul acestor viețuitoare este în scădere alarmantă, notează luni The Telegraph.

Conform unui sondaj efectuat anual de BBC Gardening World Magazine, s-a observat un declin al majorității speciilor de păsări sălbatice prezente în grădini, dar și al fluturilor. 51% dintre respondenții la sondaj au declarat că nu au văzut nici măcar un singur exemplar de arici în grădinile lor în 2016.

Cu un an în urmă procentul acestora fusese de 48%.

29% dintre persoanele chestionate au spus că nu au observat nici una dintre păsările incluse pe Lista Roșie a Societății Regale pentru Protecția Păsărilor (RSPB) care înregistrează speciile ale căror exemplare se află în declin numeric, printre care se numără graurii și rândunelele.

- Advertisement -

60% dintre cei 2.600 de participanți la sondaj au declarat că au întreprins acțiuni pe parcursul anului trecut în beneficiul aricilor, precum încetarea utilizării produselor pentru combaterea melcilor sau stoparea incendierii resturilor organice din grădini.

Grădinarii fac din ce în ce mai multe eforturi pentru a ajuta fauna sălbatică, însă întrebarea este dacă putem face acest lucru suficient de repede pentru a stopa acest declin rapid“, a declarat Lucy Hall, editor la BBC Gardeners’ World.

Alte viețuitoare în cazul cărora s-a observat o descreștere în ceea ce privește numărul de exemplare observate în grădini sunt buburuzele și fluturii ochi de păun.

Ariciul este supranumit “cel mai bun prieten al grădinarului” deoarece se hrănește cu numeroase specii dăunătoare pentru culturi, potrivit BBC.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: