7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Un europarlamentar român cere suspendarea lui Joey Barton.

Într-o scrisoare trimisă preşedintelui Asociaţiei Fotbaliştilor Profesionişti, politicianul protestează: “Derapajele dăunează şi imaginii românilor, şi a britanicilor. Declaraţiile lui nu pot fi tolerate!”

La mijloc de ianuarie, Joey Barton, 31 de ani, mijlocaşul lui Queens Park Rangers, dar şi capul tuturor răutăţilor din fotbalul englez, ataca brutal imigranţii români din Marea Britanie.

- Advertisement -

[pull_quote_left]Românilor, dacă nu vă place în Anglia, ştiţi ce aveţi de făcut! De ce nu plecaţi? Mă vedeţi pe mine venind la voi în ţară să încerc toate mizeriile voastre?[/pull_quote_left] (Joey Barton, mijlocaş QPR)

Nu se oprea aici. Pe Twitter, unde are milioane de followers, Barton a completat: “Interesant e că toţi românii sînt graşi, au maşini, lanţuri de aur, celulare şi un acoperiş deasupra capului. Nu-i aşa rău, nu? Am dovezi clare să se aplice licenţa pentru împerechere. Susţin sterilizarea!”.

Un europarlamentar român, Cătălin Ivan, 34 de ani, i-a trimis o scrisoare de protest lui Gordon Taylor, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Profesionişti. “Derapajele dăunează şi imaginii românilor, şi a britanicilor”, a transmis purtătorul de cuvînt al PSD, potrivit ziare.com.

[pull_quote_center]Barton nu e un model de moralitate şi declaraţiile sale, într-un moment în care politicienii extremişti încearcă să transforme românii în inamici publici în Marea Britanie, nu pot fi tolerate. Nume ca Dan Petrescu, GicăPopescu, Chiricheş, Raţ, Pantilimon nu merită asemenea denigrări. Barton trebuie sancţionat[/pull_quote_center]

Huliganul!
În carieră, fie că a jucat la Man. City, Newcastle, Marseille sau QPR, Barton s-a remarcat doar prin comportamentul violent. S-a bătut şi peteren, şi în afara lui, a avut multe procese pentru agresiuni.

Şi-a desfigurat un coleg, pe Dabo (la City), în 2007, şi a primit 4 luni de închisoare cu suspendare. Apoi, în 2008, a lăsat inconştient un bărbat dîndu-i 20 de pumni. Condamnat la 6 luni de închisoare, i s-a redus pedeapsa la apel.

77 de zile de închisoare a făcut Barton în 2008 după ce a bătut doi bărbaţi în Liverpool

2,41 milioane de followers are mijlocaşul lui Queens Park pe Twitter, la adresa joey7barton

- Advertisement -
Sourcegsp

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: