4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021

Un cunoscult jurnalist britanic, a făcut o analiză a celor întâmplate în România

“Curentul luptei anti-corupție este folosit pentru a tranșa dispute politice.Marea Britanie nu trebuie să rămână impasibilă”

Roger Boyes, un cunoscult jurnalist britanic, a făcut o analiză a celor întâmplate în România, în ultima lună. Editorialistul publicaţiei The Times spune că protestele de la Bucureşti aduc aminte de cele din decembrie ’89. Acesta aduce în discuţie şi rolul fostei Securităţi în căderea regimului Ceauşist şi compară actualul SRI cu Securitatea Comunistă.

Succesorul Securității este SRI, spune jurnalistul britanic. Serviciul Secret nu este însă la fel de brutal ca fosta Securitate. Chiar și așa, trecutul se vede în acțiunile prezente ale instituției, mai relatează editorialistul.

Implicarea SRI în viața de zi cu zi a fost posibilă și cu sprijinul DNA, scrie jurnalistul, care completează : “Cele două instituții ascultă telefoane și folosesc arestul prevenitv“.

- Advertisement -

Roger Boyes spune că furia mulțimii care a ieșit în stradă în ultima lună ar trebui îndreptată altundeva: către statul secret al României, care a folosit pretextul de luptă împotriva corupției pentru a-și pune la punct dușmanii politici.

Puteți citi articolul integral în publicația The Times

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: