10.4 C
London
Saturday, November 20, 2021
10.4 C
London
Saturday, November 20, 2021

Un chirurg roman a comis o serie de greseli intr-un spital irlandez

Un chirurg roman care a comis o serie de greseli intr-un spital irlandez a primit ordinul de a anunta Consiliul Medical daca se mai intoarce vreodata in Irlanda.

Doctorul Mihai Anton a fost gasit vinovat de mai multe nereguli medicale in cadrul unei anchete in octombrie 2014, insa nu s-a prezentat la audiere si a transmis anchetatorilor ca nu are “nimic de declarat in legatura cu activitatile din Irlanda” si nu se va mai intoarce niciodata in aceasta tara.

- Advertisement -

Decizia a fost confirmata de un tribunal si publicata miercuri. Consiliul Medical a pus 11 conditii, ce il impiedica sa mai lucreze nesupravegheat timp de doi ani, daca reuseste sa se mai angajeze in Irlanda.

Anton a fost angajat in urma unui interviu telefonic la Spitalul Our Lady’s Children. La scurt timp dupa ce si-a inceput activitatea acolo, in ianuarie 2013, colegii au sesizat o serie de nereguli.

Printre acestea se numara: nu a putut sa ia notite medicale corecte si nu a putut solicita teste de rinichi, electroliti si uree pentru un copil; a contaminat campul steril din teatrul de operatii dupa ce a atins halatul unui coleg; a obtinut consimtamant parental pentru un tip gresit de operatie de hernie pentru un copil.

Consiliul l-a gasit vinovat de slabe performante profesionale, dupa ce a adus un pacient si familia sa intr-o unitate de chirugie, existand risc de infectie.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: