9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022
9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022

Un caz de ebola a fost confirmat in Marea Britanie la Glasgow

Un membru al personalului medical, care s-a întors din Sierra Leone, a fost testat pozitiv la virusul Ebola luni în Marea Britanie. Pacientul a fost plasat în izolare într-un spital din Glasgow, a anunțat guvernul scoțian.

Bărbatul a fost internat luni dimineață după ce s-a simțit rău și a fost plasat în izolare la 7.50 ora locală și pentru că virusul a fost diagnosticat “într-un stadiu foarte avansat al bolii” înseamnă că riscul ca o altă persoană să fi fost contaminată este “considerat extrem de scăzut“.

- Advertisement -

Un caz confirmat de Ebola a fost diagnosticat la Glasgow. Pacientul a fost izolat și primește tratament” în departamentul de boli infecțioase al spitalului Gartnavel, a transmis guvernul într-un comunicat.

[pull_quote_center]Pacientul este un membru al personalului medical care a ajutat la combaterea epidemiei în vestul Africii. El a revenit în Scoția aseară din Sierra Leone via Casablanca (Maroc) și aeroportul Heathrow din Londra[/pull_quote_center], a adăugat guvernul fără a preciza dacă este vorba despre un bărbat sau o femeie.

Pacientul va fi transferat “cât mai curând posibil” la Londra într-o unitate specializată de la Royal Free Hospital, a adăugat guvernul.

În acest spital a fost deja tratat în această toamnă infirmierul benevol britanic William Pooley care a fost de asemenea contaminat cu virusul Ebola în Sierra Leone.

După zece zile de tratament, William Pooley, la care boala a fost diagnosticată în Africa, a putut părăsi spitalul vindecat.

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: