10.9 C
London
Monday, November 8, 2021
10.9 C
London
Monday, November 8, 2021

Un britanic o dă exemplu pe o româncă “Ea face Londra un oraş măreţ”

Chris Teano, un britanic care locuieşte în Londra, crede că o româncă, pe nume Elena, este una dintre persoanele ce fac Londra să fie un oraş măreţ. Elena a reuşit să-l impresioneze pe britanic în cei doi ani de când românca a lucrat ca menajeră.

„Azi 28 mai a fost ultima zi de lucru cu noi pentru menajera noastră Elena. A venit în UK din România în urmă cu doi ani, vorbind puţină engleză, dar cu o energie incredibilă. A fost cea mai bună menajeră pe care am avut-o. (E obsedată de curăţenie şi îi place să rearanjeze obiectele la unghiuri de 45 de grade dintr-un motiv necunoscut. N-am întrebat niciodată de ce ;))

De când a venit în UK şi-a îmbunătăţit engleza, a obţinut un job într-un birou şi, cel mai recent, s-a înscris la o şcoală de afaceri. În ultimul an a jonglat cu munca pentru noi, job-ul de la birou şi educaţia – excelând la toate trei.

- Advertisement -

Avem foarte mult respect pentru Elena. În SUA am spune că întruchipează Visul AMerican. Aici, în UK, spunem că e ceea ce face Londra un oraş măreţ şi UK o ţară minunată.

Într-o perioadă în care imigranţii sunt discreditaţi în ambele ţăr, noi ne gândim la Elena”, este mesajul scris, în engleză, de britanic pe contul său de pe reţeaua de socializare Facebook.

Nu doar că reprezintă ce e mai bun din imigrare dar cred că arată cum britanicii sunt în general oameni cinstiţi şi deschişti, ce recunosc că oamenii ca ea pot să ajute această naţiune să fie un mare lider global în continuare”, a comentat un amic al britanicului.

Mult succes în viitor, Elena. Pare că va ajunge departe, într-adevăr. Şi pe bună dreptate

Românii nu s-au bucurat întotdeauna de o imagine prea bună în UK, unde partidele de extremă dreapta au reuşit să influenţeze opinia publică şi să-i facă pe imigranţi să pară ca oameni ce îşi doresc doar să ajungă în UK şi să priemască beneficii.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: