18 C
London
Friday, July 1, 2022
18 C
London
Friday, July 1, 2022

Un britanic, găsit vinovat de pregătirea unui atentat împotriva militarilor (video)

Junead Khan, în vârstă de 25 de ani, s-a folosit de slujba sa de curier la o companie farmaceutică drept acoperire pentru a face muncă de recunoaștere în fața bazelor americane.

Bărbatul a fost găsit vinovat vineri de un tribunal din Londra de planificarea unui atentat împotriva militarilor americani din Marea Britanie. Totul s-ar fi petrecut între mai și iulie 2015, relatează AFP.

Obiectivul său, conform mesajelor pe care le-a schimbat cu un combatant al SI, descoperite de poliție, era să simuleze un accident în fața uneia dintre aceste baze și să atace un militar cu un cuțit, în încercarea de a reproduce scenariul uciderii soldatului britanic Lee Rigby din mai 2013.

- Advertisement -

Lee Rigby a fost lovit cu mașina de Michael Adebolajo și Michael Adebowale, doi londonezi de origine nigeriană, în timp ce acesta mergea pe jos îmbrăcat în civil la cazarma sa din cartierul Woolwich, în sudul capitalei britanice. Apoi, cei doi bărbați l-au înjunghiat și aproape decapitat pe soldat, sub ochii trecătorilor.

După arestarea lui Junead Khan la mijlocul lunii iulie 2015, poliția a găsit în locuința sa imagini care-l prezentau pozând în fața unui steag negru, precum cel al SI, și în calculatorul său instrucțiuni pentru fabricarea de bombe. El a făcut de asemenea căutări pe Internet pentru a-și cumpăra un cuțit de luptă.

Bărbatul, care riscă o pedeapsă cu închisoare pe viață, a fost de asemenea găsit vinovat pentru că a intenționat să se alăture SI în Siria. Sentința în cazul său urmează să fie pronunțată pe 13 mai.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: