10.4 C
London
Wednesday, April 14, 2021

Un bebeluș din Marea Britanie a urmat un tratament cu canabis

- Advertisement -

Un nou-născut din Marea Britanie este primul bebeluş din lume care a participat la o terapie cu canabis. Oscar a fost născut pe 11 martie la Spitalul Universitar Norfolk şi Norwich (NNUH), scrie Sky News.

Oscar Parodi, băiețul nou-născut care a fost adus pe lume prin cezariană de urgenţă la un spital din Norwich, a devenit primul copil care urmează un tratament cu canabis.

- Advertisement -

Cercetătorii sunt de părere că un medicament din canabis ar putea să fie utilizat în mod de acum înainte în îngrijirile neonatale, pentru a ajuta bebeluşii cu risc de convulsii şi leziuni cerebrale.

Mama băiatului, Chelsea Parodi, a declarat că deşi a fost o decizie grea, a vrut să facă tot ce putea pentru a-şi ajuta băieţelul.

Oscar a fost în spital timp de nouă zile şi a fost monitorizat 24 de ore din 24.

Profesorul Paul Clarke, consultant neonatolog la NNUH, a declarat că există o mulţime de emoţii la unitatea de terapie intensivă neonatală: „Este pentru prima dată când un medicament derivat din canabis este testat intravenos în tratamentul copiilor. Sperăm că va ajuta la prevenirea convulsiilor şi protejarea creierului nou-născuţilor”, a declarat acesta. 

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news