13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Un atac cibernetic de proporții ar putea distruge complet rețeaua electrică, susține Marea Britanie

Experții din Marea Britanie susțin că un atac cibernetic de proporții ar putea distruge complet rețeaua electrică a statului insular, cauzând nesiguranță, revolte și, într-un final, mii de morți.

Cel mai important aspect care ar trebui ținut minte este că un astfel de atac s-ar putea întâmpla oricând, dacă hackerii din Rusia ar vrea acest lucru.

Viața noastră este atât de dependentă de serviciile de securitate bazate pe electricitate încât un astfel de atac asupra rețelei ar duce Marea Britanie „la câteva zile depărtare de anarhie”. Totuși, acestea sunt riscurile la care Marea Britanie se expune în fața unei Rusii beligerante, avertizează experții citați de DailyMail.

În cazul unei astfel de atac, forțele de ordine ar fi copleșite, iar ordinea și siguranța legală din stat ar dispărea în câteva zile.

- Advertisement -

Cred ca acesta este un risc foarte real în Marea Britanie și este, în același timp, neglijat, iar un astfel de scenariu s-ar putea întâmpla în orice moment; s-ar putea întâmpla mâine”, a afirmat Julius Weitzdorfer, din cadrul Centrului pentru Studiul Riscului Existențial din Cambridge.

Același expert avertizează că furtul ar apărea imediat ce oamenii ar consuma tot ce au pus de o parte, iar autoritățile ar pierde controlul țării imediat.

Aprovizionarea cu apă și canalizarea se bazează pe electricitate, la fel și pompele de petrol, iar lipsa comunicațiilor ar însemna și o recapacitare a guvernului, care nu ar putea anunța populația.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: