6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Un al doilea buget ‘extraordinar’ pentru noul guvern din Marea Britanie

Ministrul britanic de finanțe, George Osborne, a anunțat sâmbătă un buget complementar celui pentru anul 2015 pentru a pune rapid în practică măsurile promise în cursul alegerilor câștigate de conservatori.

Începând cu 1 iulie, voi face un demers extraordinar pentru a avea un buget guvernamental pentru anul 2015”, afirmă ministrul în cotidianul The Sun.

Osborne a fost confirmat în postul său de ministru al finanțelor după victoria surpriză a conservatorilor la alegerile legislative de săptămâna trecută, care i-au oferit o majoritate confortabilă lui David Cameron pentru a-și începe cel de-al doilea mandat de premier.

- Advertisement -

Ministrul a anunțat că va economisi 12 milioane de lire sterline în cheltuielile pentru protecție socială în regat, în scopul de a atinge echilibrul bugetar până în 2020. El n-a dat însă detalii în legătură cu economiile respective.

Potrivit lui Osborne, bugetul va fi gândit pentru ”cei care muncesc”, protejând serviciile publice din domeniul sănătății, făcând economii în aparatul guvernamental și ameliorând rata productivității britanice.

Ultimul buget al guvernului britanic a fost prezentat de Osborne pe 18 martie. Bugetele previzionale sunt anunțate de obicei în cadrul unei declarații în fața parlamentului, care nu s-a întrunit încă, după câteva zile de la alegeri.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: