5.2 C
London
Friday, October 22, 2021
5.2 C
London
Friday, October 22, 2021

Un adolescent din Marea Britanie a fost amendat pentru că a dat o petrecere acasă

Un adolescent din Marea Britanie va trebui să plătească o amendă de 10.000 de lire sterline pentru găzduirea unei petreceri în casă cu peste 50 de oaspeți, cu doar o zi zile înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții de coronavirus, notează The Guardian.

Poliția din Nottinghamshire spune că tânărul de 19 ani a fost amendat după ce a organizat vineri seară o petrecere la casa sa din Lenton, unde au fost prezente mai mult de 50 de persoane.

- Advertisement -

Reprezentații forțelor de ordine au spuscă dacă gazda petrecerii nu plătește sau contestă amenda, acesta va ajunge în fața instanței.

Ofițerii de poliție îi avertizează pe cei care se gândesc să organizeze petreceri în acest weekend, înainte de schimbările de luni – când întrunirile sociale din Anglia vor fi limitate la grupuri de șase persoane atât în ​​interior, cât și în aer liber – să se gândească de două ori, înainte de a face față consecințelor.

Trebuie să ne amintim cu toții că încă suntem în mijlocul unei pandemii și trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre”, a declarat Steve Cooper, adjunctul poliției din Nottinghamshire.

„Această petrecere a fost un exemplu clar de cetățean care a încălcat în mod deliberat regulile, fără să-i pese de altcineva și, ca urmare, am folosit puterile depline pe care le avem pentru a rezolva situația.

Conform normelor actuale, putem da amenzi oricui orgenizează adunări de peste 30 de persoane, iar amenda poate ajunge până la 10.000 de lire sterline.

Iar acum suntem în situația în care regulile vor deveni și mai restrictive, astfel încât se vor putea aduna cel mult șase oameni într-un singur loc, a mai spus ofițerul de poliție.

Vreau să trimit un mesaj clar oricui se gândește să țină petreceri în această seară sau mâine seară, înainte de modificarea regulilor: Vă rugăm să nu faceți acest lucru!”, a mai spus Steve Cooper.

Președintele asociației ofițerilor de poliție de rang înalt i-a îndemnat pe oameni să evite un „weekend de petreceri” înainte ca „regula celor șase” restricții să fie aplicată.

John Apter, de la Federația de Poliție din Anglia și Țara Galilor, a declarat: „Există un riscul să se profite de situația actuală și să trateze acest weekend ca unul plin de petreceri, înainte intrătii în vigoare restricțiilor”, a declarat John Apter, de la Federația polițiștilor din Anglia și Țara Galilor.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: