16.4 C
London
Wednesday, October 27, 2021
16.4 C
London
Wednesday, October 27, 2021

Un adolescent dependent de jocurile videod “nu mai iese din casă”

Un adolescent din Marea Britanie, în vârstă de 15 ani, a fost diagnosticat cu dependență de jocuri video. Tânărul refuză să mai iasă din casă și nu s-a mai prezentat la școală de un an.

Băiatul, care înainte era paisonat de sport și ave anote bune la școală, este atât de captivat de lumea jocurilor video încât refuză să iasă din casă sau să meargă la școală. Ba mai nmult, au fosat momente când acesta nici nu mai voia să mănânce, notează Daily Mail.

De trei ani, mama adolescentului încearcă să obțină ajutorul autoritățților, prin stabilirea unui diagnostic medical oficial pentru acest tip de dependență.

- Advertisement -

Singura lui viață este acum cea online. Dincolo de asta nu mai e nimic în viața lui, nu mai are prieteni. Și era atât de popular la școală, nu avea nicio problemă, îi plăcea să aibă oameni în preajmă. Acum nu mai are niciun prieten. Totul s-a redus la versiunea sa online, nu mai există și o versiune offiline”, a afirmat Kendal Parmar, mama tânărului.

În fiecare clipă în care este treaz își dorește să se joace. Nu mai există lume exterioară pentru el. Se izolează de noi, s-a înstrăinat de casa în care locuim. L-am pierdut…deși știm că este aici”, a mai spus femeia.

Ea descrie jocurile video drept o „dependență silențioasă” care este adesea trecută cu vederea deoarece nu afectează societatea în același mod ca dependența de droguri sau alcool.

Anul acesta, Organizația Mondială a Sănătății a clasificat jocurile video pe internet drept afecțiune mintală.

Astfel, băiatul ar putea deveni primul adolescent diagnosticat cu dependență de jocuri video.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: