11.4 C
London
Saturday, November 13, 2021
11.4 C
London
Saturday, November 13, 2021

Un acord intrea Theresa May şi UE pentru Brexit este aproape de încheiere

Marea Britanie și Uniunea Europeană (UE) se află pe punctul de a încheia un acord pentru Brexit, care s-ar putea realiza în următoarele 24 – 48 de ore, a declarat adjunctul prim-ministrului britanic Theresa May, David Lidington, pentru BBC Radio, informează agenția de presă Reuters preluată de mediafax.

Nu suntem încă acolo. În prezent, suntem aproape de a ajunge la finalul distanței”, a declarat șeful de cabinet al Theresei May, David Lidington, pentru BBC Radio, referindu-se la perioada de negocieri dintre Marea Britanie și UE.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/

Întrebat dacă este posibil să se ajungă la o înțelegere pentru Brexit în următoarele 24 sau 48 de ore, el a răspus: „Încă este posibil, dar nu este deloc totul hotărât, așa aș rezuma situația. Optimist precaut”.

Ca urmare a comentariilor lui Lidington, lira sterlină și-a reluat creșterea, după ce, în ultimele zile, a fost afectată de negocierile pentru Brexit.

- Advertisement -

UE dorește să ajungă la un proiect de acord pentru Brexit până cel târziu la sfârșitul zilei de miercuri, 14 noiembrie, dar puțini oficiali de la Bruxelles par să-și facă speranțe că s-ar putea ajunge la un acord în această săptămână.

Oficialii europeni se tem că, dacă nu vor ajunge la un proiect de acord în actuala rundă de negocieri, atunci decizia finală s-ar putea amâna până în ianuarie, ceea ce le dă timp oponenților să întârzie și mai mult chiar Brexitul.

Lidington a reiterat că poziția Marii Britanii rămâne aceeași în ceea ce privește granița cu Irlanda de Nord, care ar urma să fie granița UE cu Marea Britanie: dacă această graniță va fi folosită vreodată, „este în mod clar că trebuie să fie ceva temporar și nu pe termen nedeterminat”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: