anunturiuk.com Un-acord-intrea-Theresa-May-şi-UE-pentru-Brexit-este-aproape-de-încheiere

Marea Britanie și Uniunea Europeană (UE) se află pe punctul de a încheia un acord pentru Brexit, care s-ar putea realiza în următoarele 24 – 48 de ore, a declarat adjunctul prim-ministrului britanic Theresa May, David Lidington, pentru BBC Radio, informează agenția de presă Reuters preluată de mediafax.

Nu suntem încă acolo. În prezent, suntem aproape de a ajunge la finalul distanței”, a declarat șeful de cabinet al Theresei May, David Lidington, pentru BBC Radio, referindu-se la perioada de negocieri dintre Marea Britanie și UE.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/

Întrebat dacă este posibil să se ajungă la o înțelegere pentru Brexit în următoarele 24 sau 48 de ore, el a răspus: „Încă este posibil, dar nu este deloc totul hotărât, așa aș rezuma situația. Optimist precaut”.

Ca urmare a comentariilor lui Lidington, lira sterlină și-a reluat creșterea, după ce, în ultimele zile, a fost afectată de negocierile pentru Brexit.

UE dorește să ajungă la un proiect de acord pentru Brexit până cel târziu la sfârșitul zilei de miercuri, 14 noiembrie, dar puțini oficiali de la Bruxelles par să-și facă speranțe că s-ar putea ajunge la un acord în această săptămână.

Oficialii europeni se tem că, dacă nu vor ajunge la un proiect de acord în actuala rundă de negocieri, atunci decizia finală s-ar putea amâna până în ianuarie, ceea ce le dă timp oponenților să întârzie și mai mult chiar Brexitul.

Lidington a reiterat că poziția Marii Britanii rămâne aceeași în ceea ce privește granița cu Irlanda de Nord, care ar urma să fie granița UE cu Marea Britanie: dacă această graniță va fi folosită vreodată, „este în mod clar că trebuie să fie ceva temporar și nu pe termen nedeterminat”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.