15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Ultimul tablou al lui Winston Churchill, va fi licitat la Sotheby’s Londra

Ultimul tablou realizat de fostul prim-ministru britanic Winston Churchill, “The Goldfish pool at Chartwell“, a fost estimat între 50.000 şi 80.000 de lire sterline şi va fi licitat la Sotheby’s pe 21 noiembrie.

Tabloul, realizat în 1962, a fost un cadou al artistului pentru sergentul Edmund Murray, care i-a fost gardă de corp între 1950-1965. “The Goldfish pool at Chartwell” nu a mai fost expus până acum.

Iazul cu peşti era locul preferat de Churchill din grădina sa de la Chartwell. Situat chiar în spatele casei şi înconjurat de  crânguri de bambus şi hortensii, iazul făcea parte din extinderea terenului. Nepoata lui, Emma Soames, îşi aminteşte că duminica aveau un ritual: toţi nepoţii îl urmau pe bunic la iaz pentru a vedea cum hrăneşte peştii, potrivit informaţiilor din catalogul licitaţiei.

Sir Winston Churchill a creat în jur de 544 de tablouri.

- Advertisement -

Churchill s-a concentrat pe acelaşi subiect, Chartwell, într-o lucrare din 1932, care s-a aflat în colecţia fiicei sale, Mary, şi care s-a vândut la licitaţie în 2014 contra sumei de 1,8 milioane de lire sterline.

Tabloul “The Goldfish pool at Chartwell” va fi licitat în cadrul sesiunii de Artă britanică modernă şi postbelică.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: