13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

UKIP a angajat un bulgar pentru a distribui broşuri

Un candidat al partidului britanic antieuropean şi antiimigraţie UKIP, David Little, a angajat un cetăţean bulgar pentru a distribui broşuri alegătorilor, relatează Huffington Post UK.

Subiectul a fost dezvăluit de consilierul local laburist Peter Wallace, care a afirmat că a avut “o discuţie cu un individ din Bulgaria care era plătit pentru a distribui broşuri pentru UKIP în Dover“.

- Advertisement -

Consilierul din Dover a precizat că a primit o broşură de şase pagini din partea candidatului UKIP David Little, în vederea alegerilor locale. “După ce am primit broşura, am mers la un bărbat şi l-am întrebat dacă el a distribuit-o. A spus că el a adus-o, dar nu vorbea bine engleză” şi a precizat că a fost plătit pentru asta, a declarat Wallace pentru MailOnline. “Este ciudat că era bulgar, pentru că anul trecut UKIP spunea că bulgarii vin şi ne iau locurile de muncă. Dar acum vedem că ei îi angajează“, a subliniat Wallace.

[pull_quote_center]Suntem un partid care nu discriminează. Cred că este fantastic că UKIP angajează oameni şi consolidează economia locală (…). Acel tânăr bulgar a venit aici pentru a-şi face o viaţă mai bună şi a făcut o treabă fantastică pentru noi[/pull_quote_center] , a răspuns consilierul local David Little.

În 2014, un poster al UKIP a generat controverse afirmând că 26 de milioane de persoane din Europa caută locuri de muncă în Marea Britanie. Liderul partidului, Nigel Farage, preconiza că 5.000 de români şi bulgari vor veni în ţară săptămânal, timp de câţiva ani, după eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii.

Însă potrivit statisticilor Guvernului publicate în august, doar 7.000 de români şi bulgari au venit în Marea Britanie în primele şase luni ale anului trecut.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: