11.9 C
London
Monday, June 21, 2021

UK poate include permise de muncă pentru cetățenii din UE

- Advertisement -

Planul de măsuri post-Brexit in UK, este luată în considerare blocarea beneficiilor pentru imigranții europeni timp de 5 ani.

Un plan de măsuri al Regatului Unit pentru perioada de după Brexit, care va fi dezbătut de către miniștrii cabinetului britanic, poate prevede că imigranții din Uniunea Europeana vor trebui să aștepte la fel de mult timp cât cetățenii din afara UE, pentru a putea să beneficieze de locuințe din partea autorităților și de venituri sociale.

Cetățenilor din statele Uniunii le va fi blocat accesul la beneficii din partea UK pentru o perioadă de cinci ani.

Planul ar permite, de asemenea, unui număr mic de muncitori slab calificați din UE să lucreze în Marea Britanie, după Brexit, motivul invocat fiind acela că economia trebuie să scape de munca ieftină, scrie Daily Mail Online.

- Advertisement -

Potrivit acestui plan, vor exista și excepții. Schema “muncitorilor cheie” ar putea fi aplicată în azilele de bătrâni și alte sectoare puternic dependente de muncitorii străini. Totuși, numărul acestora va scădea treptat, cu scopul de a oferi angajatorilor timp pentru a pregăti mai mulți lucrători britanici.

anunturiuk.com migrationwatch-ukMăsurile care apar în planul de la Migration Watch UK, este
similar cu pachetul final pe care miniștrii îl vor elabora.
Guvernul de la Londra încearcă să introducă un sistem de permise de muncă pentru cetățenii UE care doresc să lucreze în Marea Britanie, după Brexit. Cei cu nivel scăzut de calificare nu vor mai avea acces la locurile de muncă din UK, reducând astfel fluxul net al migrației din UE la 100.000 persoane pe an.

Daily Mail mai scrie că un astfel de sistem ar ajuta, de asemenea, țările din Europa de Est, principala sursă de forță de muncă prost plătită din Marea Britanie, deoarece acestea pierd în prezent forța de muncă tânără, care ajunge în UK Muncitorii calificați din UE vor avea nevoie de un permis de muncă similar celui cerut acum cetățenilor din afara UE. Acest lucru necesită o ofertă de muncă, calificări aproape de nivelul de studii, precum și un salariu minim de peste 20.000 lire sterline pe an.

Nu vor exista restricții privind numărul de elevi și studenți europeni, care vor putea de învețe în instituțiile de învățământ britanice.

Miniștrii vor mai avea de decis dacă turiștii din blocul comunitar european vor avea sau nu nevoie de viză pentru a vizita Regatul Unit. Concesiile vor ajuta Marea Britanie să ajungă la un acord cu autoritățile de la Bruxelles, dar va fi esențial ca cetățenii UE să beneficieze în continuare de un statut preferențial în comparație cu cei din restul lumii, pentru a se putea semna o înțelegere.

Deocamdată există doar planuri, situația actuală în care se află procesul pentru Brexit fiind una neclară, plină de incertitudini.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news