10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022
10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022

UK neagă un atac din partea Rusiei asupra distrugătorului din Marea Neagră

O navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, după ce nava NATO a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră, a declarat ministerul rus al Apărării.

O navă rusească a tras focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic în Marea Neagră, dar ministerul britanic al Apărării are cu totul altă opinie. Incidentul ar fi avut loc în largul coastei Cape Fiolent, aproape de peninsula Crimeea. Apărătorul se aventurase până la 3 km (2 mile) în interior, a spus un oficialul rus.

Ministerul britanic al Apărării neagă acest incident

- Advertisement -

Dar Ministerul Apărării din Marea Britanie a negat relatarea Rusiei cu privire la acest atac asupra distrugătorului britanic.

Ministrul Apărării Ben Wallace: „Nu s-au tras niciun fel de focuri de avertisment asupra HMS Defender. Nava Royal Navy executa o trecere nevinovată prin apele teritoriale ale Ucrainei, conform legislației internaționale”, a informat ministerul britanic al Apărării, într-un comunicat publicat pe Twitter.

Credem că rușii desfășurau un exercițiu cu trageri de artilerie în Marea Neagră și au înștiințat anterior comunitatea maritimă asupra acestui tip de activități”, au mai precizat oficialii britanici.

Atașatul britanic al Apărării de la Moscova a fost convocat cu privire la incident

Avionul, de tip Suhoi SU-24, a lansat patru bombe cu fragmentare în fața navei NATO, pe traiectoria acesteia, pentru a o împiedica să-și continue cursul.

Nu s-au tras focuri directe asupra HMS Defender și nu recunoaștem afirmația referitoare la lansarea bombelor în calea navei”, a fost răspunsul britanicilor.

Distrugătorul HMS Defender a părăsit apele ruseşti la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora, conform ministerului rus.

Conform marinei britanice, distrugătorul de „tip 45” HMS Defender, înarmat cu rachete antiaeriene, face parte din grupul de luptă al portavionului HMS Queen Elizabeth, desfăşurat în Marea Mediterană și execută, în prezent, o serie de misiuni în Marea Neagră, relatează aljazeera.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: