9 C
London
Saturday, October 23, 2021
9 C
London
Saturday, October 23, 2021

Uber va oferi cursuri gratuite de limba engleză pentru șoferii imigranți

Uber a declarat că va oferi cursuri gratuite pentru șoferii săi ca răspuns la o decizie a ‘Transport for London” (TfL) care a pretins noile teste de limba engleză până în septembrie, scriu cei de la inews

Aplicația Uber va da șoferilor posibilitatea de a încasa veniturile lor, în orice moment, spre deosebire de posibilitățile inițiale de la sfârșitul săptămânii, precum și oferta “sesiuni de consiliere în câștiguri” privind îmbunătățirea veniturilor. Sfaturile vor fi direcționate șoferilor care câștigă mai puțin decât media pe oră.

Compania Uber multimilonară în dolari – care nu are mașini sau șoferi angajați – va oferi, de asemenea, cursuri de “competențe” (skills courses) astfel încât acestea să poată învăța o limbă (în cazul de față engleza) sau să își crească veniturile. Uber a adus “în joc” o societate de investiții on-line “Moneyfarm” printr-o negociere specială astfel încât șoferii să beneficieze de anumite produse la preț redus, cum

Pentru UBER urmează o perioadă de verificări intense (dăunătoare companiei) privind statutul șoferului sau modul în care este tratat șoferul ca lucrător.

- Advertisement -

Anul trecut în octombrie, Uber a pierdut un proces în Tribunal referitor la modul în care sunt încadrați șoferii din punct de vedere legal (cum că ar trebui să figureze ca angajați, nu ca persoane fizice) pentru ca șoferii să poată beneficia de toate drepturile ce derivă din asta: dreptul la concediu, indemnizatie de boală, etc. Această deciziea tribunalului  va fi atacată în instanță deoarece Uber consideră că este afectat în acest fel modelul inițial de afaceri al companiei.

Guvernul nu este îngrijorat de modalitatea de încadrare a șoferilor ca muncitori.

De fapt marea preocupare constă în faptul că guvernul pierde sume uriașe de contribuție la impozitul pe venit. De obicei, în încadrarea actuală (ca self employeed) șoferii plătesc legal mai puține taxe decât ar plăti dacă ar fi angajați pe NINO (Insurance Number). În aceiași situație se găsesc Uber, Hermes și Deliveroo ce afectează în sens negativ Bugetul de Stat cu aproximativ 2 miliarde de lire pe an.

Mai îngrijorător pentru UBER sau alte companiide livrare este apariția noilor variante tehnologice bazate pe roboți ce nu au nevoie de șoferi – cum ar fi livrări cu ajutorul dronelor, desprinse parcă din filmele științifico fantastice, estimate să apară în câțiva ani.

Noile tehnologii practic vor șterge milioane de locuri de muncă, nu doar cele ca șofer ci și din cele care implică pregătire profesională. Cum o să ne adaptăm în noua eră va fi crucial pentru viitorul omenirii în sine.

Într-un studiu recent s-a descoperit că milioane de oameni din Marea Britanie au mai puțin de £100 ca economii și sunt total nepregătiți pentru pensionare. Unii dintre ei (în special cei care lucrează ca self emplyeed) vor trebui sa muncească în mod continuu până efectiv nu vor mai putea  alegându-se fără pensie sau cu o pensie foarte mică. Unii vor să mearga pe ideea investițiilor imobiliare – ca susră financiară atunci când vor ajunge la vârsta de pensionare.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcee-tor

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: