8.6 C
London
Saturday, November 20, 2021
8.6 C
London
Saturday, November 20, 2021

Uber și-a asigurat dreptul de a continua să opereze în Londra

Uber și-a asigurat dreptul de a continua să opereze în Londra, după ce o instanță i-a acordat câștig de cauză în procesul intentat Transport for London (TfL), autoritatea de reglementare a transporturilor din capitala britanică, transmite BBC.

Compania de ride-sharing va primi o nouă licență pentru a opera în Londra la aproape un an după ce TfL i-a respins cererea din cauza unor îngrijorări privind siguranța.

- Advertisement -

Hotărârea instanței pune capăt stării de incertitudine cu care se confruntau cei aproape 45.000 de șoferi Uber din capitala britanică.

Curtea Magistraților din Westminster a motivat decizia prin faptul că Uber este în prezent un operator „adecvat” în pofida „eșecurilor din trecut”, una din principalele îngrijorări vizând un defect în sistemul Uber care a permis unor persoane neautorizate să ridice pasageri.

Managerul regional al Uber pentru Europa de Nord și Est a declarat despre cazuri că „nu este ceea ce facem în prezent. A fost nepotrivit, trebuia să gestionăm mai bine situația”.

Uber, „prea mare pentru a falimenta“

Inițial, TfL a refuzat să acorde o licență Uber în septembrie 2017, compania câștigând în instanță dreptul de a fi licențiată în iunie 2018.

În luna noiembrie a anului trecut autoritatea de reglementare londoneză a refuzat să prelungească licența companiei de ride-sharing, afirmând că a „identificat un tipar de eșecuri ale companiei inclusiv câteva care au pus în pericol pasagerii și siguranța lor”.

Uber a făcut apel la decizie și a primit din nou câștig de cauză din partea judecătorilor britanici.

Pe perioada procesului Uber primise aprobare de a funcționa în continuare.

Decizia de astăzi a instanței a produs nemulțumire în rândul taximetriștilor, Asociația Șoferilor de Taxi Licențiați remițând un comunicat în care afirmă că „Uber a demonstrat în repetate rânduri că nu este de încredere când vine vorba de siguranța londonezilor”.

Din păcate, se pare că Uber este prea mare pentru a fi reglementată eficient, dar și prea mare pentru a falimenta“, a mai afirmat comunicatul taximetriștilor.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: