8.8 C
London
Saturday, November 6, 2021
8.8 C
London
Saturday, November 6, 2021

Turului Franţei 2014 a pornit la drum din Marea Britanie

[quote_box_center]Prinţul Williams, Prinţesa Kate şi Prinţul Harry au deschis această ediţie a Turului Franţei[/quote_box_center]

Prinţul William, prinţesa Kate şi prinţul Harry au tăiat panglica înainte de plecarea într-o etapă marcată de cazătura lui Mark Cavendish şi de victoria luiMarcel Kittel.

- Advertisement -

Turul Franţei, ediţia 2014, a pornit ieri din Leeds, Marea Britanie. Sună un pic ciudat. Însă nu este pentru prima oară cînd se pleacă dintr-o altă ţară. Nu putea fi alta mai potrivită, avînd în vedere că în Le Tour în ultimii doi ani s-au impus ciclişti din Regat. În 2012 a fost Bradley Wiggins, iar în 2013 Chris Froome.

O astfel de plecare a fost onorată şi de membri ai familiei regale. Prinţul William şi soţia sa Kate, duci de Cambrige, dar şi prinţul Harry au fost prezenţi pentru a le ura succes cicliştilor în lunga lor călătorie care se va încheia pe 27 iulie, după 3.664 de kilometri înghiţiţi, după 662 de oraşe şi localităţi străbătute şi după 21 de etape dureroase.

O dată ce toate formalităţile au fost încheiate, plutonul pestriţ de 198 de rutieri a pornit în aventura lui 2014. Printre cei 198 se iveau feţe cunoscute, care au au trăit multe pe şosele Franţei şi care sînt pe lista cîştigătorilor celei mai mari competiţii cicliste a lumii: Alberto Contador, Andy Schleck şi Chris Froome. Dar în fiecare an e o altă bătălie de purtat pe cîmpii, munţi, podişuri sau plat.

[pull_quote_center]Cine va fi mai puternic, mai pregătit, mai sclipitor în momentele importante? Acum sînt doar incertitudini pentru că ieri au fost doar 190,5 kilometri, între Leeds şi Harrogate, o etapă în care au ieşit în faţă sprinterii.[/pull_quote_center]

Mai întîi a fost Mark Cavendish, cel care are în spate 25 de victorii de etapă înTurul Franţei şi care îşi dorea enorm un succes în oraşul în care s-a născut mama sa. Poate şi de aceea a forţat şi a căzut pe ultimii metri. O etapă sfîrşită în durere pentru unul dintre cei mai buni sprinteri ai ultimilor ani.

Dar, ca peste tot, învingătorul ia totul: şi laudele, şi florile, şi jucăria de pluş, şi felicitările, şi pupăturile fetelor. Însă, cel mai important pentru germanulMarcel Kittel a fost tricoul galben. Unul pe care-l va purta mîndru în etapa de azi, ce va fi tot pe tărîm britanic, va măsura 201 km şi care pleacă din York şi ajunge la Sheffield.

- Advertisement -
Sourcegsp

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: