9.6 C
London
Thursday, April 28, 2022
9.6 C
London
Thursday, April 28, 2022

Turiştii din Londra nu vor mai putea face fotografii alături de soldaţii din garda regală

Turiştii care vizitează Londra nu vor mai avea parte de popularele fotografii făcute alături de soldaţii din garda regală, în ţinută de ceremonie. Militarii din gardă vor fi retraşi în spatele unor garduri solide deoarece autorităţile consideră că au nevoie de protecţie împotriva unor eventuale atacuri teroriste.

Mulţi turişti consideră că o vizită la Londra nu are niciun haz dacă nu le dă ocazia să se pozeze alături de santinelele din garda regală, cu impunătoarele lor căciuli din blană de urs. Din păcate, de acum înainte, asemenea poze vor fi mult mai dificil de făcut, dacă nu chiar imposibile.

- Advertisement -

Şi asta pentru că, în opinia autorităţilor, soldaţii din gardă sunt în pericol tocmai din cauza contactului direct cu cetăţenii, între care se pot ascunde terorişti fanatici.

[pull_quote_center]Turiştii sunt, fireşte, dezamăgiţi că vor fi ţinuţi la distanţă de soldaţii din gardă, dar înţeleg motivele deciziei.[/pull_quote_center]

Militarii în ţinută de ceremonie sunt, chiar şi acum, protejaţi de oameni din unităţile speciale care, spre deosebire de poliţiştii obişnuiţi, sunt înarmaţi până în dinţi. Măsura s-a impus mai ales după ce, anul trecut, un soldat în permisie a fost pur şi simplu decapitat, în plină stradă, de doi britanici convertiţi la islamism.

- Advertisement -
Sourceantena3

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: