9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022
9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022

Turbulenţe în economia britanică,unul dintre cele mai afectate sectoare este cel al pensiilor

Aproape 60 la sută dintre britanicii cu vârsta de cel puţin 65 de ani (aceasta fiind vârsta de pensionare în Marea Britanie pentru bărbaţi, respectiv 62 de ani şi 4 luni pentru femei) au votat în favoarea Brexit-ului, dar acum au toate motivele să regrete această decizie.

Pentru că rezultatul votului a produs serioase turbulenţe în economia britanică, iar unul dintre cele mai afectate sectoare este cel al pensiilor.

Potrivit unui articol publicat de Bloomberg, deficitele combinate ale tuturor programelor de pensii cu beneficii definite, susţinute în mod normal de angajatori, şi care implică, după data pensionării, o contribuţie lunară specifică plătită beneficiarului sau încasarea unei sume într-o singură tranşă, au crescut, de la 820 miliarde lire sterline la 900 miliarde lire sterline, imediat după referendum, conform firmei de consultanţă Hymans Robertson.

De atunci şi până la 1 iulie, acestea au continuat să crească până la nivelul record de 935 miliarde lire sterline.

- Advertisement -

Potrivit celor de la Bloomberg ”vina” pentru această situaţie o poartă randamentele obligaţiunilor guvernamentale, componenta principală a planurilor de pensii private, care au scăzut la un minim record, cum, de altfel, s-a întâmplat şi cu randamentele obligaţiunilor corporative.

Iar această situaţie se va agrava pentru că este de aşteptat ca  Banca Angliei să reducă ratele dobânzilor şi să cumpere mai multe obligaţiuni cu randament minim. Şi, cum explică Ros Altmann, fostul secretar de stat al Pensiilor în Guvernul Cameron, tot ce afectează economia reprezintă ştiri proaste pentru pensionari, iar creşterea economică a Marii Britanii va fi de 1,5 la sută în 2016 şi de doar 0,6 în 2017, spre deosebire de 1,8 şi 2,1 la sută înainte de Brexit.

Cu alte cuvinte, veşti foarte proaste pentru pesnionari.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcezf

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: