14.8 C
London
Monday, June 27, 2022
14.8 C
London
Monday, June 27, 2022

Tunel subteran care leaga Scotia de Turcia, vechi de 12.000 de ani (video)

Exista nenumarate tuneluri subterane si incaperi ce dateaza din Antichitate si strabat continentul european.

Aceste tuneluri masive, subterane, cu o vechime de 12.000 de ani, au fost construite de populatii antice, care aveau cunostinte mult mai avansate decat este acceptat astazi de cei mai multi cercetatori.

Arheologii au descoperit in Germania moderna, mii de tuneluri subterane care dateaza din Epoca Pietrei. Aceste tuneluri sunt raspandite in Europa, din Scotia pana in Turcia, iar functionalitatea lor originala inca pune in dificultate lumea stiintifica.

- Advertisement -

Care a fost scopul acestor misterioase tuneluri? Erau folosite ca refugii in cazul unor amenintari majore? Aceste incaperi uriase erau folosite pentru ritualuri religioase? Sau acolo erau ascunse bunurile din calea pradatorilor? Am putea banui ca, acum 12.000 de ani, populatiile luau in calcul si pericolul unui cataclism global.

In Europa, arheologii au inceput sa exploreze numeroasele tuneluri. Multi cercetatori, printre care si Dr. Heinrich Kusch, sunt de parere ca aceste contructii megalitice sunt echivalentul autostrazilor din zilele nostre, permitand, astfel oamenilor sa ajunga in cele mai indepartate locuri de pe continent. in cartea „Secrets of the underground door to an Ancient World” („Tore zur Unterwelt”), Dr. Kusch ne spune ca dovezile existentei unor tuneluri subterane au fost gasite sub zeci de asezari neolitice de pe continentul european. Aceste tuneluri imense sunt vazute ca „autostrazi antice”.

Interesant este faptul ca ele inca exista astazi pe teritoriul Europei, iar cercetatorii abia acum incep sa le localizeze si sa le descopere.

Dr. Kusch afirma ca „De-a lungul Europei, exista mii de astfel de tuneluri – din nordul Scotiei pana jos, la Mediterana. Ele se intersecteaza cu cavitati, in unele locuri mai largi. Exista si asezari cu incaperi. Nu toate sunt legate intre ele pentru ca reteaua subterana este imensa”.

In cartea sa, profesorul Dr. Henry Kusch de la Universitatea Karl-Frazen din Graz, impreuna cu sotia sa, Ingrid analizeaza si reteaua de tuneluri localizate in regiunea Styria, Austria, ale caror scop ramane un mister.

Se mai crede ca aceasta retea de tuneluri din Europa reprezinta doar o mica descoperire care va conduce pe viitor la descoperirea unei lumi subterane foarte vaste.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: